EFOTT festival - 2009
Hungary Baja/Petőfi-sziget
A 2009-es Efott ismét visszatért a régi kerékvágásba, azaz 12 év után ismét megnyerte Baja városát, ami elég nagy előny, egy Gyöngyöshöz képest mindenképpen. Ezért hát esélyes volt a dolog, rossz fesztivál nem lehet.

Kell egy..egye...egyetemista együttlét...

A helyszínt, a Petőfi-sziget partjait a csodaszép Sugovica folyó mossa és hát ha már vízpart, nagy baj nem lehet.

Zeneileg kár is lenne boncolgatni a repertoárt. A megszokott egyetemista igényeket kielégítő, magyar poprádió kultúra reménytelenségei (az értelem az éterbe félúton elveszett valahol... aki keres, az ha akar SE talál..). Ezért is kerülném a vélemény nyílvánítást, mert csak felesleges sérelmekkel átitatott negatívumokkal bombáznám a klaviatúrát. Maradjon meg az élmény azoknak akik ott voltak. Főleg, hogy a mai fiatalság annyira szereti az egyetemi klubokban felcsendülő gyöngyhajú lányt, hogy az igazi teljes Omega repertoárhoz sokmi köze se van.:) Tehát nem nagyon értem mi keresni valójuk volt egy ilyen rendezvényen. Tették volna inkább a Sziget minusz 4. napjára, ahol csak a már előre múltbaragadt francia lakókocsis turisták nézik meg két vodka közt, meredek véletlenbefutással.

A fesztiválon, az efottokhoz képest ismét nem sok minden változott. Ebben az évben is jelen volt a Velke Popovice sőrfalu. Számomra nem nyújtott különösebb élményt eme cseh remek csak néhány sert:)

A napok kicsit fülledten nehézkesen teltek, valahogy nem szoktam túlpörögni ezt a bulit, két erősebb feszt között pihenésnek megteszi.

Összegezni lehetne, de nem érdemes. Fesztiválárak, egyetemista közönség, pár embernek a nyár bulija. Én inkább átlapoztam magamat Félszigetre:)
author: András Barth | 21 sep 2009

author:

Barth AndrásBarth András

Flyer:

Photos about the event »