Feel The Riddim! :PASO, Knotty Headz, Sound Sistaz, Paso Sound
HungaryBudapest/Dürer Kert
December 4-én tartotta a PASO vadonatúj, harmadik nagylemezének bemutatóját a Dürer kertben. Mikor beértünk a helyre, már elég sokan voltak, egyből belefutottam kispajtásom nővérkéjébe, ölelés, puszi. Rég láttam. Egyre beljebb totyogtunk és egyre több ismerős arc kezdett felbukkanni, hiába ez egy család. Sajnos késve érkeztünk és Knottyék már nagyon játszottak.

Gyorsan vetünk egy nagy fröccsöt, nehogy már kiszáradjunk ott elöl. Be az 1. sorba, pacsizások, fotók. A mi kis csapatunkat a Telki masszív két oszlopos tagja, valamint egy solymári vitéz színesítette + Észak & Dél. Sajnos Yeti testvérkém egyéb babyloni okok miatt nem tudott csatlakozni hozzánk. Pedig ő aztán még a mag masszívhoz tartozik - de ez egy másik történet. Szóval, táncolgatunk, élvezzük az 500Ftos nagy fröccs kényeztetését (ami 2dl víz+0.5dl bor+0.5bár:) vagy mit tudom én mi gáz. – ez a legnagyobb fröccs, 500ért ), az egy emberbarát ital.

Na, lényeg, hogy felbukkant egyszer csak a Bara és Zsolti. Jó kis meglepetés volt ez. Knotty Headzról annyit, hogy kicsit rövid volt:P és gyorsan lementek a színpadról. Jól volt őket hallani megint. Respect! Kis átszerelés, sejtelmes fények, hangok…intro…színpadon a PASO! Innentől igazából nem írnék a koncertről, mert Lipiék is vérprofik…felesleges lenne ecsetelni…na talán még annyit, nagyon pozitív volt, hogy pl. Vince milyen dinamikusan nyomta! Akkor General Csáki bácsi annyira élvezte a zenét, hogy felrepült a színpadról… aztán le:) és mintha mi sem történt volna…kacagás a történteken, de a só nem állt meg!!

Inkább pár szót az új albumról: Feel the riddim! Esztétikus, szolid borító, frappáns siető Krsa. Meggyőző. Csak azokról az új számokról, amiket játszottak: a lemezen az első, koncerten az utolsó track: Hungaryan Dish – itt volt az idő rögzíteni már ezt a számot. Klip is jópofa lett! Harcsa Verával a közös szám, nagyon aranyosra sikerült. Az egyik kedvenc dalom az albumról. A Macskafogóból emlékezhetünk erre a számra. Természetesen a koncert alatt beficcent egy-két régebbi szerzemény is. Emlékszem még azokra az időkre, mikor a Pasonak soványabb volt a repertoárja. S játszottak olyan zseniális korszakalkotó dalokat, mint a Toots And The Maytals – Monkey Man vagy The Pioneers – Long shot…ezt csak azért érzem fontosnak leírni, mert lazán fel kéne ezeket a verziókat is tenni 1 kislemezre akár.

Lényeg a lényeg, attól, hogy itt van a… River of life - tökéletes nóta…szóval nem kéne elhagyni a régi klasszikusokat se. Mi mindig fogjuk ezeket hiányolni, mert szeretjük őket. Na, kicsit elkanyarodtam. Budapest – ez igen! Kicsit olyan melankólikus szerintem, mint Krsa Color dem verzója…ezt is tessék megvenni! A fa alatt legyen: PASO – Feel the riddim és LB27 feat. King Yellowman Color dem!!!

Ma elég szétszórt vagyok. Nem volt a Gagarin…hála a jó égnek!! Viszont volt Szisztem Koneksön. Nagy húzás a Feel the riddimre feltenni az imént említett nótát Senával megspékelve. Szép volt fiúk:) Ja, még egy utolsó kedvenc: Vampires – valamit magyarázott Krsa, hogy ez Tony Ass szerzeménye…de nem akarok hülyeséget mondani. A lényeg az, hogy ez a riddimecske is szerepelt már asszem az előző nagylemezen. Akkor is gyöngyszem volt, de most… S még mielőtt szentté avatnánk a zenekart: Bawl out fi We - uu ez a dal az egyik gyengém-negatív értelemből. Biztos már megkapták másoktól is úgyhogy nem fogom sokat ecsetelni. Ez a nóta teljesen Besh o Drom, rengeteg benne a népi cucc, túl sok. Ha nem az albumon látom, el se hiszem, hogy ez Paso. Mikor először meghallgattam, azt hittem, hogy a Titanic alsó szintjén vagyok, ahol az a jóféle veres csajt pergeti dikkaprio. S bazseválnak ar arcok.

Remélem nem bántottam meg most senki lelkivilágát. Ha értékelni kéne 10ből 8-9. 90%ba tökéletesen bulizós, laza tempó.(s még csak kb. 3x hallgattam végig-szal, „1.’benyomás) Óriásit toltunk rá. Hiányzott már a Paso. Koncert után Zsolti hazavitt minket. Alvás, mert a másnap… Bigupp paso. frk
Máté Farkas-Kontra | 15 dec 2009

Flyer:

Random photos - 2023