SCHC FEST 2009 :Liberal Youth, Social Free Face, Don't Say A Word, Tango Underground, Stolen Truth, Mind Your Step
HungarySzombathely/Végállomás
Hagyománynak mondható a téli Savaria Hardcore, immáron 6. éve adja a műsort a két ünnep közt. Nem voltak elvárásaim, tudtam mire számíthatok. Eszerint cselekedtünk, szerveztünk és tettük a dolgunkat.
Logisztikából jeles!...

Lezajlott karácsony ünnepe, nálam ez szűk - már amennyire a 2 db szülő, 3 db nővér, 3db férj, 5 db kiskölök ennek mondható - családi körben zajlott, mint mindig. Majd mikor lecsengett a tv-ből kiömlő mikulásdömping, Sebyúr Siófokról érkezését szépen megoldottuk: elé mentem autóval balatonfűzfői vasútállomásra, legyen a randevúnk időpontja 15:30, addigra őt is átszállítja a családi taxi. A dolog olyan jól sikerült, hogy a két jármű pontosan egyszerre gurult be egymás mellé a parkolóba a megbeszélt időponttól 1 perccel sem eltérve, pedig totálisan ellenkező irányból, egyeztetések nélkül érkeztünk. Túránk szépen indult...

Félúton Ajka környékén egy benzinkúton betoltunk egy kisbusz félét, majd időben Szombathelyre érkezve Árpád úrnál leparkolva, szüleit meglátogatva, Bercinek SCHC merch átadás után, kilogikáztuk a parkolás témáját, miszerint hétfőn reggel 8-tól fizetős. Szegény Árpinak háromszor kellett a kocsikulcs és a fotógép miatt fel-le rohangálnia a lakás és a jármű közt:) Kisembernek nagysport:)

Kocsmairánytűnk nem mutatott konkrét célok felé, ezért improvizáltunk: Thököly borozó.. kezdésnek megteszi, úgyis féláron adják a bort ( persze csak 16:00-ig, amit lekéstünk, azért nekikezdtünk). Egy darabig bírtuk a Charlie vs. Cserháti adok-kapok témát (a zenegépből üvöltöztek egymással), inkább íveljük át magunkat térben és időben más italkimérőbe, ami előreláthatóan nem lesz egyszerű, mivel sok hely zárva van. Ellenben nyitva állt a kb 1 éve megismert metálkocsma. A pultnál várakozva tudatosult bennünk, hogy itt igencsak kölyök-szülinapi-karaoke mulattságot tartanak. Azért nem hagyjuk el száraz torokkal a helyet, üljünk le egy italra. Jó! Fehérbor elfogyott, akkor csapolt sör, ami az első kör után elfogyott. Mi folyik itt? (alkohol nem, az tuti!) Ez valami év végi félresiklott rossz poén? Este 7-kor ennyire le van rabolva egy hely? Nem hiszem, hogy a 6-8 éves arcok itták ki a készletet… Végre megérkezett egyik kedvenc schc kabalánk, Sas úr (Liberal, Sff gitáros). Kértük vezessen át minket végre egy - most már tényleg - normális kocsmába, mert ez a szélsőséges helyzet már unalmas.

Lófej kocsma! Megkaptuk! Már a neve is szép! A bejárat is tökéletes tükre egy normális talponállónak. Bent jobbra pár kis asztal, kockás terítőbe öltöztetve, balra az álló asztalos részleg, sarokban 2-3 vesztőgép, majd a pult, mellette egy cserépkályha. Kocsmatúránk befejező akkordjának tökéletes! Természetesen nem akartuk az időt rabolni holmi 25 perces sétákkal, taxit hívtunk a Végállomásig, ezt az időt is inkább a kocsmában töltöttük.

Az est fő eseménynek helyt adó Végállomás semmit se változott az évek során, elmondások alapján csak a tulajváltás adott negatív kisugárzást az egésznek. De mint egyszerű végfelhasználó és fogyasztó vendég ebből mit sem éreztem.



Indulásnak belefutottunk a szombathelyi Stolen Truth előadásba ami kezdésnek tökéletesen megfelelt az egyszerű hardcore ordibálós témáival. Sajnos csak a végét értük el de így is meggyőzött. Aztán érkeztek a "nagyok": Tango Underground, Liberal Youth, Social Free Face, Don't Say A Word.

Szokás szerint nem látom értelmét számokat felsorolva részletezni egy zenekar fellépését. Aki ott volt, az látta és tudja. Aki nem volt jelen, annak totálisan lényegtelen, mely dalok hangzottak el. A zenekarok viselkedését, hangzását, mozgáskultúráját lenne értelme leírni, ha nem játszanának két havonta az ország valamely pontján, de szerencsére igen, úgyhogy inkább nézze meg mindenki, aki teheti. Megéri!

Jó szokásomhoz híven a buli előtt ismét felszerelkeztem egy írott audió cd-vel, amit próbáltam hangra bírni egy dj pult féleség mögött totál egyedül, (sehol egy ott dolgozó, pedig maga a felszerelés nem 2 forint lehetett). Sajnos nem szólalt meg, pedig 20 percig nyomkodtam a gombokat. A végén azt se sikerült elérni, hogy visszakapjam a korongomat. Jó zenehallgatást nekik! A tokja széttörve azért megmaradt a zsebemben.



A matiné végeztével megengedtünk magunknak egy hamburgerest, majd egy már-már szokásos non-stop Bingó kocsmázást, ahol sikeresen chipskáoszt rendeztünk: kiborítottuk az asztal közepére és mint az állatok nekiestünk. Mindezt hajnal 5-ig, mert másnap indulás vissza Biatorbágyra melózni.

Árpi családnak köszönet a szállásért, a szombathelyieknek az ismét remek buliért!

Másnap délelőtt 11 körül ismét összefutottunk Liberal Bercivel, visszakaptuk az SCHC merchpultot, majd félúton Sebiék kávéztak a pápai Klastormba, én hazaugrottam a cuccaimért és irány az autópálya, aminek a végén azon vettük észre magunkat, hogy a 14:00-ra tervezett munkába érkezést csupán 1 perccel csúsztuk le. Azt hiszem 220 km út megtételénél ez megengedhető. Ezen a bulin kiérdemeltük a logisztikából jeles címet:)

Munkahelyen eltöltött kb 3 óra utána, este célba vettük a székesfehérvári Cadaveres évzáró bulit: Székesfővárosunk remek pozícióban van kishazánk térképén, könnyen elérhető vonatozással.

Este fél 6 fele kirobbantunk a cégtől, lépés haza az albérletbe, majd Tityt felvéve a 7-es buszvégállónál készülődés, rohanás Budafok Belváros vasútállomásra, sajnos Sebi nélkül, ő hátramaradt kicsit pihenni és bevárni Árpád vezérünket.

Fehérvárra érkeézéskor a vasúti restibe aránylag jó hangulat: részeges párok generálták a levegőben vibráló kötekedés hangulatát: üvöltözés a másik asztalhoz vagy ha bejött valaki csak wc-re arra is rá kellett ordibálni, hogy "fizess baszdmeg", amin már meg se lepődtünk.:)

A pultos elmondása szerint a Panama csak 8-ig várja kedves vendégeit, ezért inkább bontottunk még egy sört és vártuk Sebi-Árpi párost, akik 9 fele meg is érkeztek. Fél 10 tájékán végül célba vettük a Fezen klubot, Cadaverest csak nem kéne lekésni, ahol pont elegendő ember, jó fények, iszonyat jó hangzás. Nem hiába, a hazai pálya előnyei, ők is és mi is megérdemeltük. Nagyon dübörgött és adta magát. Jó érzés volt állni és csak nézni mi történik, hallgatni ahogy bemásznak a dallamok az agyamba.


Gyönyörű 2009-es évzárás!

Megjegyzség: A képeket Boristól loptuk, de tud róla:) Köszönjük!
András Barth | 29 dec 2009

Flyer:

Random photos - 2023