Streetworld, Penalty Kick, Boston Klinika, Dont Say a Word, Social Free Face, Tango Underground, Tisztán A Cél Felé, Liberal Youth, Bridge to Solace, New Dead Project, Hold On Trough All
Hungary Eger/Egál
Nem is volt vitás, a jelenlét kötelező. Ilyen felhozatal mellett a 300 ft-os jegyárt kevésnek tűnt, tanulva a tavalyi nagy tömegből akik csak azért mert ingyen.

Szép egri HC móka - ráduplázott főfalusi fos

Mivel várható volt, hogy nem egyedül kell utaznom, bevállaltam a sofőr szerepét. Sikeres teltházat produkáltam a hyundaiba, aránylag olcsó fejpénz. Toltam is 140-nel autópályán, vártam hogy repülhessen az ital az arcomba. Mivel 4 napos ünnep révén korai indulás, délután 5-kor már a Napfény sörözőbe kortyoltuk a meglepően finom flakosonst.

Direkt belekalkuláltuk a Betüz kocsmát, ahova Zolikáék nem mertek bemenni nélkülünk egy régebbi ózdi affér végett. Azért csak rávették magukat, minket persze a taxi 953 ft-ért vitt a kocsmáig.

Itt gyorsan tönkrealáztuk 4-0-ről 5-4-re a Bozó-Zolika párost, majd mindenki indulni akart  7 előtt az Egálba, én viszont még ittam volna, ezért Tityvel Leültünk DSAW Atiékhoz pletykálni. Így legalább tuti nem késsük le a koncertet.

Aránylag sokan voltak az ex Másba, nem meglepő, hiszen hétvége, olcsó, jó koncertek. Dont Say-re persze megtelt az "alagút", nem sok helyünk volt, pár hülye picsa lökdösődött. Tity csodaszép vörösboros-fehér trikóba nyomni az estét.

Koncertek közt kiugrottunk dumálni a Betüzbe, valahogy nyugisabb téma volt mint a Más. Liberal Youth, SFF szokás szerint remek volt, néha-néha egy body surfer arcot végigtoltunk a tömegbe, ezzel bevonva a nézőket, nem nagy sikerrel.

Ismét volt szerencsém találni egy telefont, ami persze megint csak a Bozó Klán egyik tagjáé, hétvégén vissza is kapja. Koncertek végén Tityvel mászkáltunk, pulttól pultig. Benéztünk a kisterembe ahol végre kérhettem pár nem szar számot, viszont itt sem volt maradásunk. A buli végére elértem az emlékezetkiesés állapotát: nem tudom hogy értünk haza az albérletbe. (elvileg taxival, aki egy bunkó módjára direkt gyorsan ment, látván milyen frankón szarul vagyunk).

Másnap délelőtt 11 fele magamhoz tértem a szomszéd szobából átszűrödő Kelly Family - An Angel című nótára. Azonnal tudtam, beteges a buli odaát. Ráigazolt állításomra a követő Halász Jutka nóta. Délután 3kor visszaindultunk Pestre enyhe csúszással, vendégutasunk sajnos késett, de az autópálya segítségével faragtunk a lemaradásból.

Szombat estére is találtunk programot:

Segélykoncert Tomiért by New Born, The Taktika és egyéb pesti hc bandák a Dürer kertbe.

Kicsit megcsúszva 7 fele indultunk az albérletből a Móriczra, ahol Zolikával és Hegyivel próbáltuk elűzni a másnapot némi málnaszörpös fröccsel, ami igenjól csúszott. Olyannyira, hogy Hegyi el is fehéredett, egy idő után besápadt, csak arra volt képest hogy folyamatosan a kezünkbe tolja a poharunkat.

Mivel maga a zenei felhozatal érdeklődési színtje kb a New Born / Burning Isnide témánál kimerült, ráérősen nem kapkodva elsétáltunk egy boltig, sörrel feltankolva irány a fekete 7-es ami Zolikának persze zöld 7-es, de végül csak a piros 7-esre szálltunk.:) Hungária körúton lepattanva egész gyorsan elértünk a helyig, ahol fogtam és besétáltam sörrel a kezembe (hátamon táskába 3-4 sör). Sebiéknek nem jött össze a dolog, ők kint itták meg a maradékot.

Jó volt sok ismerőssel összefutni, mindenkivel keveset dumálni. Attila már nem mózes (levágta a szakállát), Dani nem rasta többé (levágta a seggig érő rastáit). Úgy látszik mindenki borotvával és ollóval tisztelte meg ezt az elvileges segélykoncertet.(belépő 1000 ft +  szivesen fogadnak ajándékot, azaz + pénzt. Gondoltam beledobok egy papír 200 forintost, amit az asztalnál álló két srác közül az egyik nagy bájvigyorral azonnal zsebrerakott, persze a sok apró ott gyűlt az asztalon szétszórva. Ha én szervezek ilyen céllal bármit is, egy átlátszó müanyag gömböt teszek ki, hogy mindenki lássa, hogy áll a gyűjtés. De így mit láttam? A számomra ismerelten figura egyszerüen zsebre tette a pénzt. Szánalmas! Legközelebb belépőt se fogok fizetni ha ilyen lesz, simán besétálhattam volna, de gondoltam támogatom a rendezvényt.. de így utólag feleslegesnek érzem.) Azért "cinizálom" a témát, mert bár egy Srác műtétjére gyüjtöttek a szervezők (ami jó ötlet), sajnos nekem igencsak a Jakab és társai egoizmusáról, önmaguk magasztalásáról szólt. Sok pesti "hárdkóros", seggnyaló, próféciát majmoló köcsöggel telt meg a terem. Ennek ellenére tetszett Fellegi és Török éneklése. Sajnos idővel az egész színpadi művelet átcsapott szánalomba, ámbár jó volt hallani a New Born nótákat, mégis siralmasan elszomorító látvány volt ahogy egyesek a színpadon verik a mellkasukat, mintha sok közük lenne az egész hardcore témához. Azt hiszik ha meghallgattak 3-4 hc albumot, vagy beirtak pár hc fórumba már nagy megmondók és jóarcok. Nekem sincs sok közöm, de nem is állok a színpadon magamat mutogatva.

Az egész koncert végét sikeresen elbaszták a "rajongók" akik felmásztak a színpadra vagy 50-en és semmit se láttunk az elöadókból. Igazából persze nem hat meg a dolog, de inkább néztem volna szép beugrásokat, mint egy csoportos szexet seggnyalással párosítva.

Az élőadás végeztével egy DJ kapta meg a teret, aki beteges DnB-grindcore muzsikákat nyomott. Ismerős hanghullámok járták át a termet, néha tetszett, néha szarba se tiportam volna Jobban örültem volna tiszta grind death trashnek. Az talán jobban fémjelezte volna az est során kialakult érzéseimet.

A tömeg nagyrésze elpárolgott, mi azért még a pultnál dumáltunk Tama családdal, majd éjjel 3 fele már a non stopba vettük a ketchuppal fűszerezett májas táskát. Éjszakai (zöld!) 973-as kb 1 km-re az albinál rakott le. Hazasétát stopperrel mérve meglepően hamar megtettük, 14 perc gyaloglás rövidnek számít.

Érdemes volt egri-pesti kombót nyomni. Újra bizonyságot tett a két rendezvény és közönség közti különbség.
author: András Barth | 28 oct 2008

author:

Barth AndrásBarth András

Flyer:

Random Photos - 2018