Shattered Realm, Dead Reprise, The Last Charge
HungaryBudapest/Kultiplex
Meglepő volt, hogy egy ilyen buli ingyenes. Felvillant az érme két oldala: jó zenekarok - olcsón - kulti. Mindez vonzó annak is akinek a fő szempont a pénz, tehát sok olyan ember várható aki nem oda való, lejönnek és rontják a közízlést.:)
Egy hét, avagy ilyen a pesti koncertélet...

Este 8 fele hazaértünk Sebyúrral melóból, 2 korty étel majd lépés tovább be a városba. szerencsére 5 lépés a bolt. Sör, villamos, időben érkezés. A Kulti melletti játszótéren sokan bandáztak, pár ismerőssel pár szóváltás és takarodás befelé, mert már kezdett a Last Charge. Többször is láttam már őket nem éppen józanul de valahogy nem maradt meg semmi. Most képbe voltam és tetszett amit előadtak. Fiatal, egoval felvértezett két énekes formáció. Aránylag jól szólt, bár a számokat nem ismertem. Viszont rohadt ellenszenves volt, hogy a szünetekbe a két énekes káromkodással és gyenge poénokat csattogtatva "szórakoztatta" a nagyérdeműt. (Pl: Laci vagy ki múlt héten a buliba behányt..és? Nálunk majdnem rendszeres). Negatívum, hogy a tömeg jobb szélén fent álló "vicces-hármas" pontozta a tömegre ráugró mozdulatokat. A legszélső törpelány szigorú megfáradt arccal. Ellenszenves volt az egész. Nem tudom ezeket a dolgokat melyik youtube-os videón látták, de siralmas. Egyik ismerősömnek tetszett, bár tőle nem is vártam többet.. a koncert vége fele elindultunk kifelé, nem akartunk a nagy tömeggel kiözönleni. Gyorsan a kinti non-stopba feltankoltunk dobozos sörrel, ahol persze megint kint ragadtunk dumálni.

Időben elértük a Bandanas témáját. Tudtam, hogy nem mai zenekar de valahogy nem hatott meg a dolog. Teljesen egyszerű, számomra üres zene. Minden szám egyforma, semmi extra. Talán ennyi elég is róla:). Nem vártuk meg a végét, hopp megint a kinti non-stopnál találtuk magunkat sörrel a kézben.

Szokás szerint lecsúszunk mindig a kezdésről, na meg persze mindenki megáll az ajtóba, így hátulról közelítjük meg az est fő zenekarát, a Shattered Realm műsorát. Pont jó volt a hangosítás előtt állva nézni, mivel remekül szólt (érezhető különbség az előzőkhöz képest). Saját emberrel dolgozhattak. Megfelelő előadás, jó zene. Nem is volt semmi gond vele, amíg középtájt ki nem alakult egy verekedés. Szerencsére hamar elült, de szánalmas, hogy Magyarországon egy év alatt több verekedést látni bulikon, mint Bécsbe 5 év alatt összesen. Továbbra is tartom, hogy lenne mit tanulni a kinti matinéktól. (néhány koncertszervezőnek nem ártana megnézni pár ottani megoldást...)

A koncertek végén pillanatok alatt kiürült a terem, alig maradtunk páran. Volt aki a fültágítóját kereste, én csak egy eltaposott Despised Icon kitűzőt szedtem össze Zolikának, majd léptünk a helyről. Természetesen nem jött az éjszakai, sétáltunk a hídig, ahol pont megérkezett a járat. Remek látvány volt, hogy minden ajtóba 2 mellényes őr a buszon. Hát inkább gyalogoltunk, vegyen jegyet aki hülye.:) Móriczig eldumáltuk az időt, de elnézve minden 6E-n a sárgamellény volt a divat. Szerencsére pont elértük a megfelelő csatlakozást, ami majdnem az albi előtt tett le.

Összességében rovat: nagyobb tömegre, gyengébb közönségre, szarabb bulira számítottam. Szép hétkezdés a körülményekhez képest. Meglepő volt, hogy a koncertre járó ismerőseink közül szinte senki se volt jelen. Mindenki azt kap amit megérdemel: mi koncertet, ők semmit:)

Kiegészítés:
+3 nap elteltével csütörtök este leestünk a pesti Filterbe hardcore-oskodni. Kezdésnek Dont Say A Word-ön kb 27en voltunk, semmi mozgás, éppen jó hangzás, szimpla buli. Motivationt lekésve inkább a kinti nonstopba pepsi és sör. Azért csak megnézzük a főzenekart az olasz Stop Talking. A fiatal kistornacipős énekes ásványvizet fogyasztva a lábait melegítette, majd elindult a nem éppen meggyőző előadás. Tipikus mozdulatok, semmi extra. Sose értettem miért nem lehet belevinni a műsorba valami eredetit. Nekem semmi különöset nem nyújtott. 22:41-kor távozóra fogtuk a dolgok.

Gyorsan megvártuk Zolikát az albiból kijövet. Közben nagy örömömre megszólalt a rádióban egy Hatebreed szám. (kb 2 éve nem szólt a ladában ilyen zene, amióta rossz a magnó rész) Gondoltam csak a rockcafé lehet. Valóban a Blind Gergőék adták a hanghullámot, de sajnos már ez sem a régi. Valami buziságkoról beszéltek, meg hogy lehet-e 2020-ban Pesten olimpia. Egyrészt hol van az még, másrészt nem egy ilyen műsorban kellene ezzel foglalkozni.

A hetet egy egyszerű pénteki hajós Stagediving bulival zártuk. Valahogy nem dobott fel. Cadaveresre értünk be, jó fények, jó hangzás, pont elég ember. A 3/2-s boroskóla persze hogy 800 ft. Majdnem sírás lett a vége. Azért a buli befejeztével már jó volt a hangulatunk. Sebivel valahogy valamiért félpár cipőt cseréltünk. Ő taxival haza is ment utána (jól lehúzta a szarfejű taxisfos). Mi még a nyugatinál egy non-stop kocsmába tele civil rendőrök közt. Reggel 6 fele azért hazaléptünk. Hát sikeresen tönkre vágott ez az éjszakázás. 2 napja szarul vagyok.. Megérte-e... hát nem tudom...
András Barth | 17 feb 2008

Random photos - 2023