Misery Index, Despised Icon, Beneath The Massacre, Man Must Die
AustriaWien/Aréna
Vasárnapra kiírt jófajta bécsi móka indulás és elöadás szempontjából tökéletes, italozás és másnap meló témában nem nyerte el tetszésünket.

A 8 fős csapat 4 vonalból csapódott össze: Cegléd, Dabas, Budafok, Csepel. 15:04-kor találkozás a Népligeti felüljáró alatt, egy gyors fék az albérletnél és korán irány osztrákia. Szokásos győri tesco, pénzváltás.. sötétedésre Arénához. Sofőrünk persze aludni akart, ezért minden italt a koncerthely előtt rejtettünk el, nehogy zavarni kelljen szegényt.

Jegydealerünk a Gasometernél várt, ugyhogy Sebi és Tanárúr lesétálta azt a 424 m-t az elövételes jegyek érdekében. Még mindig sok időnk volt, ezért beültünk az Arénakocsmába, mindenki a saját italával. Idővel szóvátették, ezért Panka tudtunk nélkül vett 5 db 2/1-et.

20:42-kor szerettünk volna bemenni a kisebb koncert terembe, de közepes embersor várakozott. Ígyhát a Man Must Diet totál lekéséssel jutalmaztuk. Következő matinéra, a Beneath The Massacrera időben besoroltunk. Elegendő nép, megszokott jobb oldalra állás. A kigyúrt énekes pofájából szépen megformált hangjegyek potyogtak kifele üvöltés formájában. Egyik zenekartag sem volt az a pajkos, fostos-emos, 16 éves nyomorék. Szerencsére - vagy sajnos - manapság a közönség tükörképe a fellépő karaktereknek.

Metálos már ekkor lázban éget, mivel rövidesen kezdett a Despised Icon. (Most nem késtük le Flexiplexi) Én rosszabbra számítottam, de valahogy nem nyűgözött le, pedig minden rendben volt velük is. A két énekes formáció valahogy mindig jobban feldobja a színpadot. Zolika arcán a fél órás elélvezés:)

Ismét gyors átszerelés, kezdett is a "nyomormutató", a Misery Index. Az este folyamán őket vártam leginkább. Az indulás nehézkes, nekem kicsit túl metálvonal. A közönségnek is leült a móka. Félúton persze beindultak a dolgok, internalban is: elöször egymás hasát köpködtük, ahogy illik, majd meguntam és arconköptem sörrel tanárúrat, aki kicsit késöbb kontrázott. Kicsit telement a szemem. Majd Zolika a térdeléseket gyakorolta rajtunk, én a seggberúgást tanárúron. De volt amikor beakartak tolni a pitbe, majd visszatoltam őket a falig. Mint a játszótéren, élveztük a mókát!:) Szép, hosszú matiné, gyors dobok, jó hangzás.

A koncertek végén persze gyorsan kiürítették a termet, de még jót röhögtek azon, ahogy Sebi felpróbálta Panka kabátját.. (194 magas, 107 kg-os emberen egy 160 magas női kabát. Feszült rendesen:))

Kint még álltunk a pultnál (nyáron kajaárus, télen üres, nyitott bódé). Egyszer csak jött a Misery énekese, fejére raktam egy talált, fehér törölközőt, majd fotózkodtunk.

Hazaúton egy egészséges vita Metálossal és Tanárúrral. Furcsa volt nekik, hogy más nem hidalt le a Despised Icontól, na meg nem verte ki a faszát Misery-n fejrázással fűszerezve ha már egyszer nagyon várta.:) Szerencsére elült a téma. A bábolnai "bohócos" fos drive-ba betoltunk pár sajtburgert, hajnal 03:20 körül már az albérletben sztétedzskedtem, toltam magamba a 100%-os narancslét.

Tetszetős évkezdés! Szerencsére ilyen bulik nincsenek Pesten. A főfalusi nép nem érdemel meg ilyen csodaszép elöadásokat! Szánalmas, hogy csak akkor képesek megjelenni ha eléjük raknak valamit. De ha utazni kell 250 km-t az már büdös. Pedig ha tudnák mennyivel jobb és szebb. Maradjon ez a mi titkunk, nekik maradjon a szarkupac fossal bekenve..
András Barth | 18 feb 2008

Random photos - 2023