AzFeszt - 2008
HungaryNyírbátor/Gyógyfürdő és kemping
Talán az elmúlt években a nyírbátori azfeszt volt számomra a legszimpatikusabb fesztivál. Nincsenek kilométeres távolságok, strandfürdő és pont elegendő vendéglátó ipari egység van, elérhető áron. Nem kell órákat várni, hogy az ember kimossa magát az előzőnapi mocsokból.

Valahogy mindig kifogtuk a jó időt. Ez idén is így volt. Július 30.-tól augusztus 3.-ig élvezhettük a nyírbátori fesztivál vendégszeretetét. Talán idén volt érezhető, hogy zeneileg is odatették magukat a szervezők. Csak, hogy pár nevet említsek: Death By Stereo , Sonic Syndicate, Raised Fist (ennek nagyon örültünk:)

A szokásos felhozatal volt magyar zenekarokból is, akik rendszerint a legtöbb magyar fesztiválon fellépnek. Bár a hangsúlyt a keményebb vonalra fektették, mint a Blind Myself, Replika, Cadaveres, Neck Sprain,,Guilty Parties, Subscribe. Természetesen a populárisabb zene kedvelői sem maradtak koncertek nélkül, fellépett a Besh O Drom, Neo, Belga, P.A.S.O., 30Y.
Lényegében fölöslegesnek tartom kielemezgetni minden koncertet, több okból is..

1. nem vagyok szakértő
2. minden embernek más az ízlése
3. alapjába véve minden koncert tetszett, ha más nem azért, mert jó volt a hangulat, pont elegen voltak, közel volt a pult és a toi toi :)
4. a felére nem emlékszem :)

Valamint jó szokáshoz híven volt tehetségkutató, ahol amatőr zenekarok mutathatták, meg hogy zúznak a színpadon.

A fesztivál alaphangulatát a családias légkör adta meg, sok ismerős és ismeretlen arc, akikkel jó volt együtt inni, vagy ázni a vízben. A kiszolgálással se voltak nagyobb gondok, néha sorba kellett állni egy-egy tál kajáért, vagy sörért, de ez belefér.

Nincsenek nagy igényeim egy fesztivállal kapcsolatban, legyenek jófejek az emberek, olcsó legyen, legyen jó idő, és ne legyen nagy távolság.. azt hiszem, ami a szervezőség feladata volt azt maximálisan teljesítették, a többi már csak rajtunk és az időjáráson múlt.

A fotókat érdemes megnézni, hiszen a képek sokkal többet mesélnek a hangulatról és a fesztiválról.
Tünde Oszlánczi | 12 sep 2008

Photos about the event »