Sworn Enemy, Warbringer, All Shall Perish, Rootless
AustriaWien/Viper room
Sziget nulladik nap után szabadon, 3 személyes németországi kutazásunkat megszakítva, benéztünk egy bécsi Viper Room-os őrületre.
Part II. - Két feszt közé préselt móka...

Az indulási időpont határeset, még időben rájöttem, nem tudjuk a Viper Room pontos címét, na meg Bécs térképünk sincs, így hát nem ártana képbe kerülni. Negyed 6 körül Pista néni kocsmájától indulhatunk, tankolás, M1, győri Tesco, Tanerő laptop DJ. Este fél 9-re a hely előtt voltunk. Benéztünk, de a Warbringers hangolt, ami minket valahogy nem érdekelt, így hát ki az utcára a megszokott álló asztalhoz italozni. Nekem csak a pepsi jutott, na meg a 600 km, amit majd koncert végén levezethetek.

Valahogy mindig tudtuk mikor kell visszanézni az alagsori koncertre, még a 10 perces hangolást is élvezhettük. Aztán belekezdett a enyhe punkos frizurás, körszakállas, harcsaarcú énekessel felvértezett All Shall Perish. Egyszerűen szépen szólt! Nem is lehet ezen mit ragozni. Jól izzadjunk együtt közönség, szép számok.

Előadás vége, szünet, sétálóutca, toroköblítés, autónál borozás, beszélgetés. Szerettem volna időben visszaérni, de a többiek kicsit kényelmesebbre vették a figurát, mégse problémáztam, kicsit zavart, hogy ők italoznak, nekem marad a "sátán itala". Végül befelé vettük az irányt, már ordított a Sworn Enemy. Kicsit hátra szorultunk pedig nem voltak sokan, valahogy nem akartunk előre menni, a megszokott pozíciónkat befoglalni. Inkább felálltam a fal mentén kiépített kb. fél méter magas részre kamerázni. Jöttek is a szép "slágerek". Talán kevesebben voltak mint ASP-en.

Koncert végén elszórtam az euróm egy részét: vettem 15-ért egy szép, fehér SE polót, 1-ért posztert, 3-ért autóüvegre matricát. Többiek inkább ASP-re esküdtek. Annyira nem fogott meg a merchpult.. lehet betudható józanságomnak. Ittasan jobban kényszert érzek a vásárlásra, erősebb a magam iránti "jelmezkényeztetés" (megesett, hogy a 190cm-mel S-es polót vettem magamnak. Egy alkalommal félig rám jött).

Mindezek végeztével sem kapkodtunk, viszont sürgetnem kellett a kis csapatot, mert már ekkor hulla fáradt voltam. Döntöttem is magamba a kólát, na meg az egyik mellékutcába ahol parkoltunk, két kocsi közt kempingszék kirak, nekiálltam novarockon talált ravioli konzervet melegíteni. Sikeresen fémízűre forraltam. Hamarosan a rend őrei elhaladtak mellettünk, majd visszatolatás, hogy mi a tré van? Csak néztek, majd továbbálltak. Mivel nem akartuk kihúzni az osztrák gyufát, megindultunk germánia felé. Ekkor sejtettem, hogy a police nem adja fel, megkerülve a háztömböt messze mögöttük haladva, vissza is fordultak a tett helyszínére. Nekünk ekkor már csak a városból való kiút és az autópályák tömkelege maradt...
András Barth | 19 aug 2008

Flyer:

Random photos - 2023