Heaven Shall Burn, Aborted, Misery Speaks
United KingdomLondon/Underworld
Az utóbbi időben piszkosul kivagyok éhezve a jó koncertekre, sőt általában a koncertekre. Szerencsére elég sok van mostanában és ami a még nagyobb szerencse, hogy teljesen véletlenül úgy alakulnak a szabadnapjaim, hogy el is tudok menni mindre amit kinéztem.

Így voltam a Heaven Shall Burn bulival is. 2005-ben láttam már őket az As I Lay Dying előtt. ŐOszinten szólva akkor nem igazán győztek meg a műsorukkal. Nem volt rossz, de nekem egy jó átlagos, súlyos metálcore-nak tűnt. Viszont az új Iconoclast albumuk nagyon jól sikerült és ráadásul az Aborted-dal turnéznak akikről csupa jót hallottam mindenhonnan. Szóval nem volt vitás, megkell nézni őket! Szokásos menetrend, telefonos egyeztetés Csirkével, hogy mikor és hol találkozunk.

Nagy elhatározással indultam el, hogy seggrészegre iszom magam aznap este és még jót is zúzok a koncerteken.
Délutan 4-re találkám volt megbeszélve Edittel az Oxford Streeten, de aztán teljesen félre értettük egymást és az utca két végén vártunk egymásra:) Edit ráadasul melózott, nem volt sok ideje.

Ezután irány Camden, Csirkével találka és szépen betelepedés a The World's End csehóba. 2 cider után negyed 8-kor átballagtunk az Underworldbe ami a következő ajtó, szóval kb. 8 és fél méter. Lent ruhatár és újabb almasör. Körbejártuk persze a Merchantot is de egyikönk se akart venni semmit én esetleg egy turné poszterra pályáztam volna, de az nem volt.

Közben kezdett az első zenekar. Nevükre már nem emlékszem de nem is olyan nagy baj. Amint megláttam őket, egyből ismerősnek tűnt az énekes és a zene is. Aztán bevillant, hogy a legutóbb látott Ted Maul énekese az és a basszer is onnan van. Meg a zene is hasonló volt, valamiféle szintivel megbolondított extrém metál némi metálcore beütéssel, vagy ilyesmi. Mindegy is. Mondták, hogy az első fellépésük. Ahhoz képest nem játszottak rosszul, bemelegítésnek nem volt rossz, de semmi extra. Valoszínüleg jobban ütött volna az egész ha már nem láttuk volna a Ted Mault.

A következő a Misery Speaks volt. 20 másodperccel a kezdés után ránéztem Csirkére aki fülig érő vigyorral bologatott hogy ez kurva jó!! Ugyanis a Misery Speaks igencsak vegyes muzsikát játszik. Az igazi heavy metált kutyulják a modernebb extrém metállal és a metálcore féle kiállásokkal. De inkább a hagyományos heavymetál a dominaló. Mivel Csirke elég sok hasonló muzsikát is hallgat, teljesen megőrült ettöl a bandától. 2 percenként a fülembe orditotta, hogy már ezért megérte eljönni és hogy egy állat ez a banda:) Engem annyira nem hatott meg, jól és profin nyomták az tény és a hangosítás is frankó volt. Mondjuk ez utóbbival nem igen szokott gond lenni az Underworldben.

En már az Aborted-et vártam piszkosul és az újabb gyors cider után már kezdtek is. 1 perc után miután felkapkodtam az összes állam a földről, máris azon vettem észre magam , hogy teljes energiával vetem magam az eslő 2-3 soros küzdelembe!!

Az Aborted lehengerelt minket!!! Aki a Despised Icon-t szereti (Zolika!!!) annak ez kötelező darab!!! Félelmetesen dühös, agresszív es brutális és egyben igen technikás muzsika ez!! A zenakar bemozogta az egész színpadot, az énekes egyszer-kétszer felugrott a tömeg tetejére miegymás. Iszonyatos karate paráde, circle pit és stage diving vette kezdetét és tartott az utolsó számig!!! Óriási koncert volt!!! Részemről az Aborted bejegyezve azon zenekarok közé akiket ha csak tudom meg kell nézni! Despised Icon imádók figyelem, ez a zenekar nem sokkal marad el a nagytesó mögött! Egyre inkább tartom a véleményem, hogy Belgium csodás táptalaja a hardcore/metálcore/ es extrém metál zenéknek!!!

A Heaven Shal Burn előtt meg egy almasört és egy Jagert muszáj volt ledobni:) Aztán elkezdődött az est fénypontja(utólag mondom ezt, akkor még azt hittem az Aborted-et nem fogja semmi lekörözni). Nos tévedtem! Amit a Hevaen Shall Burn produkált aznap este, le a kalappal!! Az új albumról az introval és persze az Endzeit-al kezdtek, ami hallgatva is óriásit üt, de élőben elszállt az agyam tőle. Teljesen megőrültem, végigzúztam az egész koncertet, stage divingoltam párszor, másztam a tömegre stb... Az énekes szintén, tömeg énekeltetés, úszas a fejünk felett miegymas. Olyan stage divingolás volt, régen láttam ilyet, percenként 3-4-en ugráltak legalább, de néha egyszerre is:)

Iszonyatos lendület van a zenekarban, egyszer álltak meg inni gyorsan, de szinte pihenőt sem hagytak ezen kivül... Hatalmas élmény volt a koncert, az új albummal és ezzel a koncerttel meggyőztek. Ha így folytatják sokra viszik még szerintem.

Összegezve a szerda estét, eddig részemről az év legjobb koncertje volt(habár valószínüleg a holnapi Emmure-August Burns Red elorozza majd ezt a pálmát:)) Aki csak teheti nézze meg ezt a párost élőben, mert igencsak nagyot szólnak!!!
Zoltán Kabai | 06 apr 2008

Random photos - 2023