Shai Hulud, Winds of Plague, Dead Hearts, Your Demise
United KingdomLondon/Underworld
Nagyon vártam ezt a koncertet, mivel a Shai Huludot még nem láttam azelőtt és piszkosul szeretem. Kora délután kb. 2 órakor bevonatozás Londonba ami röpke félóra. Közben telefon Csirke haveromnak, hol mikor találkozunk illetve Editnek aki végül aszonta csak eljön bedobni pár cidert, de a koncertre nem tud jönni.

Egy óras kolbászolás után odamentem a megbeszélt találkahelyre a The Wolrld's End nevezetű pub elé, ami történetesen az Underwolrd szomszédságában van. Csirke 2 perccel utánam jött, ideje is volt már rohadtul rámfért az almasör:)

Szépen le is ültünk es rendeltünk egy kört ami igen hamar elfogyott, közben folyamatos telefonos egyeztetés Edittel aki persze csaj lévén késett másfél órát:) Kapunyitás 6-kor volt szal fél7 körül át is mentünk 3 cider után. Edit végül nem jött de megígérte Persistancen tiszteletét teszi. Hiszem ha látom. Lementünk az Underworldbe, azonnal poló és pulóver csekkolás, de csak kurva ronda sárga, élénkzöld és valamiféle pirosas narancssárga béna Hulud cuccok voltak, pulóver meg valami szürkés-fehér fos, szal hosszas anyázás után kénytelen voltam lemondani róluk. De volt egy package, ami egy turnéposztert, egy matricát és egy kitűzőt tartalmazott, azt a végén meg is vettem 4 angol fontot kiperkálva. Aztán ruhatár es almasör:))

Első zenekar a Your Demise volt egy angol, asszem londoni banda. A Hatebreed-Black Friday 29 vonalán mozgó, tökös metállal kevert hácéféleséget nyomtak, de szerintem igen gyengén. Szarul is szóltak, az énekes meg úgy nézett ki, mintha éppen valamelyik szomszéd falusi tófürdőbe készült volna strandolni. Vacak bermuda nadrág, lógó poló és egy deszkás cipő zokni nélkül. Vagy 2 számot ha megnéztünk belöle, de aztán vége is lett, jól időzítettünk:)

Na mentünk még egy kört és még egy ciderrel tértünk vissza az éppen kezdő Dead Hearts-ra. Nekem tetszett, kellemesen dallamos amolyan progresszív hácét nyomtak a Shai Hulud es a Poison The Well mesgyéjén. Középtempósan végignyomták a bulit, 1-2 gyors nótát beiktatva. Sokan ismerték őket, jólehet aszonták elöször jáccanak Európában.

Ezután jött a Winds of Plague és megkönnyebültem kissé mert aszittem, hogy egész este zúzás nélkül fog eltelni. Brutális extrém-metál-hardcore keverék, szintetizátorral megspékelve. Be is indult a nagy karatebajnokság:)) Jó kis műsort adtak nem lesz a kedvencem a banda az tuti, de azért kellemesen elhallgattam őket. Szerintem érdemes eccer megnézni őket, bárkinek bejöhet. Ekkor akartam felhívni Zolikát, de elöször nem vette fel, aztán meg nem hallotam mikor visszacsörgetett.

Végül a Shai Hulud!! Nna én teljesen megőrültem, mondjuk ekkor már 6 cidert benyakaltunk és ritkán iszok mostanában, szépen meg is ártott. Másztam színpadra, ugráltam a tömeg hátára, karatéztam, amit akartok. Kurva jó, húzós műsort adtak. Élöben nem az a dallamos, a Huludra jellemző stílus a meghatározó, hanem fasza pörgős odabaszó tökös hácé bandaként nyomultak. Bemozogták az egész színpadot, az énekes rengeteget énekeltette a közönséget. jött-ment, ugrált. Intenzív buli volt az biztos!! Csirkének annyira nem jött be, Ő inkább Napalm Death, Walls Of Jericho, Hatebreed, Knights Of Abyss féle muzsikákat hallgat:) Összességében szép ki este volt, végre láttam a Shai Huludot!!
Zoltán Kabai | 02 dec 2007

Random photos - 2023