The Haunted, Municipal Waste
HungaryBudapest/Kultiplex
Idén már volt szerencsém a The Hauntedhoz, méghozzá Linzben a Killswitch Engage előtt csíptem el a friss albummal turnézó zenekart. Majd jött a hír, hogy Európa turnéra indulnak, és van benne egy pesti dátum is.

Itt végre Headliner pozícióban léptek a színpadra a Thrash Metal királyai…

Mivel nem szerettem volna, ha úgy járok, mint az Igniteon, hogy nem lesz a helyszínen jegy, így Bandira bíztam a beszerzést. Mint később kiderült, teljesen felesleges volt az aggodalmam. Találkozás pénteken Egerben, egy zseniális Social Free Face, Liberal Youth bulin, ahol át is vettem a jegyem, potom 3500ft-ért.

Vasárnap nem volt más hátra, mint útra kelni, Egerben felvenni Bandit és Sebit, és irány a nagyfalu. Rövid pihenés az albérletben, majd irány a Kulti. Sajnálattal vettem tudomásul, hogy Metálos Zolika nem tart velem, így megint csak Bandiban volt az utolsó reményem.
Gyorsan lecsutakolt, - (koncert előtt zuhanyozni, még utána is tilos:) – és már mehetünk is.

Szokás szerint késve értünk a Kultihoz, már lent dübörgött a francia Lyzanxia, de mivel semmilyen késztetés nem éreztem, hogy lássam / halljam őket, így inkább a játszóteret választottam. Közben előkerült egy üveg bor, és elindult a szokásos „ki milyen fesztekre megy az idén” téma boncolgatása.

Annyira belemerültünk, hogy észre se vettük, hogy már a Municipal Waste játszik. Erre már én is kíváncsi voltam, a jegyet pecsétre cseréltem, és irány a terem. Mikor beléptem az első dolog volt, amit észre vettem, hogy nagyon szellősen vagyunk, ennél egy kicsit több emberre számítottam. A zenekar, eszelősen tolta a vegytiszta old school thrasht, tényleg döbbenet volt látni. Aki hallgat / hallgatott korai Metallica - t, Anthrax - t az tegyen velük próbát. A mai Hardcore / Metalcore hullámban ez igen dicséretes teljesítmény. A zenekar nem csak zeneileg, hanem a Merch terén is a hőskort idézte, mintha a 80–as évek megmaradt pólói akarták volna ránk sózni, volt, akire sikerült.:) Természetesen a legnagyobb kínálatot a Haunted hozta, de azt hiszem, hogy ez érthető. 3500ft-ért pólót, 7000ft-ért pulóvert lehetett venni, de volt, aki pénztárcát vett.(pl. BandiJ) Lassan visszamentem a terembe, ami bizony szép lassan megtelt, nem volt mondjuk teltház, de ezt szerintem senki nem is bánta, mert iszonyat meleg volt bent, pedig még el sem kezdődött a koncert. A színpad mögötti zenekari háttérvásznat viszont nem értettem, nyilván ez az új album bemutató körútja, így talán jobb lett volna, ha nem a Revolver albumhoz kapcsolódik, hanem az újhoz, és azt se mondhatják, hogy nem készült el vagy nincs, mert pl. Linzben volt. Talány…

Szép lassan elsötétedett a terem, majd a színpadon állt a The Haunted. Az új album Introjával kezdték a műsort, majd jött a The Flood, és Medication, szintén az új albumról.
Rögtön előre mentem, igaz nem volt nehéz dolgom. Második sor, remek. Előttem Bedlam úgy rázta a haját, mintha az élete függne tőle.J Már az MW előadásán feltünt, hogy milyen jól szól a cucc, na ez itt hatványozottan igaz volt. Az énekes Peter Dolving (irokéz frizurában!!) lemezminőségben énekelte ki a Dead Eye album dallamosabb témáit is. Látni a rengeteg koncert hatását. Felidézték nekünk a Revolver album legjobb számai is, volt 99, Abysmal, No Compromise, All Against All. Egy számot hallhattunk a One Kill Wonderröl, ez volt a D.O.A., kettőt az első albumról, persze, hogy a Hate Song, ill. In Vein. Gyakorlatilag albumról albumra ugráltak, megidéztek minden fontosabb pillanatot, persze a műsor gerincét az új album dalai szolgáltatták, de egy lemez bemutató koncerten mit várjon az ember. Zárásként megkaptuk a Dark Intentions / Bury Your Dead kettőst, tökéletes lezárása egy tökéletes koncertnek.
Majd egy bő óra játék után elhagyták a színpadot. Nem volt ráadás, viszont barátságosan kint maradtak, dedikálni, vagy egy fotó erejéig pózolni.

A Koncert után mivel már Hétfő volt, és egy Szlovén kiruccanás állt még előttünk (Tanárúr, Sebiúr, Bandi, én – de ez egy másik történet) így jobbnak láttuk, ha visszatérünk az albiba és alvás.

A Blahánál még összefutottunkm CepeHendrixel, aki egy szlovák bulin melózott a Repbulicnak, sietett is haza, mert várt rá aznap este egy Trivium Bécsben.
Balázs Vincze | 23 may 2007

Random photos - 2023