AzFeszt - 2007
HungaryNyírbátor/Gyógyfürdő és kemping
Mert tudod már, hogy Nyírbátorban is elindult egy matiné ami egyre csak jobb lesz. Rádob +2 pontot a non-stop termálozás. Mi kell még nyár végén? Valahol csak le kell mosni a fesztiválok porát:)
Mosd le magadról a nyár mocskát...

Már szerdán odatett a dolog, igaz a 4 helyszínből "csak" 3 ontotta a programokat. Mi a szigetből kifolyólag egy nap rápihenés után csütörtökön kora délután vettük célba AZ-t. Délután fél 6-kor már a vasúton kerestük a fesztiválbuszt. Mivel éppen rótta a kört, más megoldás gyanánt rákérdeztünk egy éppen induló nagyobb jármű vezetőjét. Nem arra ment de elvitt. Jár a pont, köszönet. Mi Csaabikával a csomagtérbe utaztunk, Tity középen a sok cucc mellett, Gyula meg elöl rontotta a levegőt napszemüvegben. Csodaszépen ki tudtam nyitni a kempingszékemet, amit a "Kell 1 hét együttlét"-en kaptam német arcoktól.

Kiérkezéskor a parkolóba egyből összefutás a debreceni csapattal, Gombócék egyből tömtek finom pálinkával. Gyorsan rámoltunk a kocsijukba jó zenéket, kevés értekezés (már ki tudja miről), egyszerü jegyátvétel és irány a 3 nap leépülés ismét:) Szeretem...

A nagyszínpadot áthelyezték a termálfürdő részre, így nagyobb helye volt a népnek. Szép hatalmas stage-et hoztak össze. Itt meglestük a Black Out és a Subscribe előadását. Meglepően jól szólt minden. Lett volna még koncert de mi valahogy inkább dumálással, italozással töltöttük az időt. Tetszett, hogy nem kellett sokat mászkálni. (kis fesztiválok előnye)

Szerencsére Hegyi vagy valaki más, hozott hosszabbítót és két számítógép hangfalat, ugyhogy mikor hajnalba elcsendesültek a dolgok, tudtunk metálmagnózni (azaz metálhangfalazni), majd hajnaltájt alvástéma..

Pénteket délelőtt 11 körül kezdtük, szokásos reggeli kényszerek:) Majd ismét hangfal beizzít és boroskóla.. indul a nap szerencsére. Persze nem múlthat el fesztivál looserek nélkül (a megfelelő menüpont alatt megtalálja majd magát az illető, remélem lefotóztuk). Hárman ülünk az asztalnál, odajön pénzt tarhálni (persze a kezébe ott figyel már egy marék összeg, ha jól láttam, 1000 ft-os azért kivillant az ökléből). Közöltük, hogy nem van kedvünk adni, de amint látható van nála. Válasz: egy csapattal van, közösbe gyűjt. Még 3x elmondtuk neki, hogy nem adunk. Majd akkor kér sőrt. Azt se kap. Akkor inna bort. Hát azt se szívesen. Jön a nyalásból-lebaszás: mivan sajnálom vagy mi? Sikeresen felkúrta az agyamat korán délelőtt. De nem adtam meg neki az örömöt, hogy felidegesít. Szerencsére lekopott. Mint kiderült, haverom nyomorék haverja, üssük csak le nyugodtan. A srácot este ki is vitték biztonságunk őrei. Majd még másnap megint megtalált persze, de akkor inkább a 17 éves nyomorék paraszt haverja, aki kétszer kérés ellenére megette a vacsorámat. Lapozzak...

Igazából a fellépő bandák felét nem ismertem, megaztán lusták is voltunk felállni a jó hideg boroskólánktól meg a zenéktől, de azért kijutott egy jóféle Neck Sprain. Eddig mindig tetszett, akárhol is láttam. Most sem kellett csalódnunk. Poénból elnéztünk a Tér-Kapcsolat színpadhoz, ahol a Folk Error Táncház tolta a népdalos beütéses muzsikát. Két szám erejéig lestük őket majd tovább-tovább szokás szerint. Koncert ügyileg Tankcsapdával zártuk az estét, majd szokás szerint hajnalig hangfalmetál és sátorba beborulás-azonnal alvás. SZerencsére péntek délelőtt behúztuk a naptól a 3 személyes rezidenciánkat, így nem kellett szombat reggel 9-kor kiesni a szaunából. A költözés odatett lakásunknak: eltört az egyik tartóív. Ezek után úgy nézett ki mint egy rotten wig-wam (mint Tity sátra 2 éve hegyalján). De lusták voltunk bármit is tenni ez ellen.

Az utolsó nap is Azfesztes sémára épült.. 11:38 körül ébredés, kötelező közhelyek, boroskóla, reggeli, hangfal. Este azért kijutott: The Idoru, Insane, Blind Myself Housebound, Watch My Dying. Építettem 20 sörösdobozos tornyot, belevetődtünk a gyerek termál medencébe, ahol felmerült bennem egy fontos kérdés: kinek mi volt a kedvenc meséje?! Ezek után este csak ezt szerettem volna megtudni mindenkitől. Terítékre került Csipike és SZaffi (ezutóbbi fiú vagy lány?).

Vasárnap emlékeim szerint a biztonsági őrök csengőhangú ébresztőjére, azaz az elzavarására ébredtünk kb 10 fele. Kaptunk negyed órát hogy ellépjünk. Gondolom várták már a vendégeket. Igyekeztünk pakolni, de még át kellett lépnem Csaabika szívószálból készült fesztivál kapuján:) Majd végül nagy nehezen megszültük, hogy Tityvel ketten kocsival tudunk menni. Köszönet érte Gyuriéknak. Este fél 8 körül már a Blahán ettük a jófajta megszokott gyrost, majd irány Ceglédcity.

Azfesztről szerencsére csak jót lehet mondani. Ez volt a 4. történet részükről de látható fejlődés minden téren. Tiszta wc, rendes és jó biztonságiak (mindig ott voltak egyből ahol kellett), aránylag olcsó árak (2 nagydarab lapcsánka - másnéven tócsni, cicege - tejföllel, egy adag csemege uborkával 200 ft. Gratulálni tudok csak, megettünk vagy 6 tállal). A belépő is baráti nagyon: 4 nap helyszínen 6000 ft. Napijegy 2500 pénz. Remekmód bereklámozták a rendezvényt: nem egy, másik fesztiválon találkoztam Tamással az egyik főszervezővel, szórólapozott. Sok helyen láttam hírdetést. Több ember hallott erről a buliról mint a 39 éve létező SZIN fesztiválról. Minden téren csak gratulálni lehet az Azfesztnek. Remélem azért megmarad ez a családiasabb légkör, kis terület. Egy fontos észrevétel: lehetne már szövet karszalag a műanyag megoldás a 90-es évek visszamaradt hagyatéka:)
András Barth | 21 aug 2007

Photos about the event »