Hell on Earth Tour :Walls of Jericho, Born From Pain, All Shall Perish, Freya, From A Second Story Windows, Fear My Thoughts
AustriaWien/Aréna
Minden évbe remek zenei felhozatal. 9 jegy a helyszínen vár, tele kisbusz, Zozó sofőrrel az élen. Sima út, jó lenne fél 6-ra odaérni. Először minden egyszerűnek tűnt, aztán mégsem... mivel megszoktattuk, semmi se megy simán.
Soha ne Higgyetek a GPS-nek!...

Kezdésnek ott volt, hogy Dabasról indul a busz 13:00 körül. Kb du 2-kor csak kigurult a jármű, hát irány a Népliget + 1 db Bozóval gyarapodni. Nem értem a mai napig, miből állt volna felülni a Keletibe egy piros 7-esre, leszállni kelenföldön, átlépni egy ingyenes buszra ami a budaörsi Tescoig kirepíti. Ott könnyebb lett volna felvenni és a busz nem torlódott volna bele egy pesti dugóba a Lágymányosi híd környéken.

Ekkor körvonalazódott: ez egy ilyen józan-értetlen buli lesz... Majd 16:21-kor hívott Sebyúr, mindjárt indulnak Biatorbágyról, hát nekem is ideje végre nekistartolnom ladával Győrbe. Még vettem nekik Dankó bort meg cigit és irány a határ. Minden sima hát hogyne... Zozó fordulj Linz-Graz felé.. GPS majd megmondja persze: egy lejáróval korábban le jobbra.. Zózó, nehogy lemenj!! Már késő.. gurulunk Linz felé ívelő autópályán.. hát kösz! Meg neked is gratulálunk Zozó, hogy inkább rá hallgatsz mint ránk :)

Vigasztaltuk magunkat, hogy "csak" 24 km.. 140-es tempóval 10 perc. Hát kevergések után sajnos rájöttek, hogy a Baumgasse-t (Aréna címe) nem ismeri a masina, így a hozzá leginkább hasonlítható Brumgasséra terelt minket. Hát remek! Hátsósorba ültem, Zolika és Bozó társasága. Ki voltak akadva rendesen. Zozó kérdezte is tőle: Bandi, nem tudod merre kell menni? De tudom, egész Bécs térkép a fejemben van, főleg ittasan... Végül megálltunk az Arénától kb 50 m-re de nem tudtuk hogyan (másik irányból néztük..) Sebi kiszállt érdeklődni, majd nekem feltűnt, hogy héé ott az Aréna!:)

Gyors itallal felszerelkezés, jegyátvétel, Pankáékkal összefutás.. Késésünk megsínylett 3 zenekart: Freya, From A Second Story Windows, Fear My Thoughts. Azért 17 euróért láttunk is valamit: All Shall Perish. Nagyon halk volt, elöl állva tudtunk beszélgetni. A dobos nagyon jól nyomta, ment is a duplázópörgés rendesen. 3 gitáros a megszokott mozgásokkal. Egyikük csodaszépen fogta a dolgokat. Az egész zenekar kinézetre, mint akiket a szomszédos gay klubból engedtek ki. Javukra legyen mondva zeneileg rendben volt minden, csak jobb lett volna hallani is mit adnak elő. Arénától többet vártunk.

Born From Pain csoda ötlettől vezérelve, a Terror énekesét hozta, maga mögött hagyott szokásos énekest, aki Sebi szerint szerelmes belém, Hegyalján is nézett:) Ezzel a felállással teljesen más megvilágítást kaptak a számok (egyértelműen terrorosabb:)). Most sem értem, az énekes miért van mindig hosszú ujjú pulóverben. With Full Force-on is 40 fokba a sátorba.. nagyon gyanús-gyanús alak!

Walls of Jericho.. Aki látta már, tudja mit kaphat tőlük. A lány totál végordította, energikusan végmozogta az egészet. Ment a karpörgetés (feltűnt a módszer: a bal keze pörög, majd váltás a jobb karjára, de közben ordít a mikrofonba.. tehát karpörgetés váltással + "ének". A mikrofon szépen cserélődött a kezei közt, látszik hogy nem ma kezdte. Ide-oda szaladgálás, színpad elején állók fejének lökdösése, kiabálás a pofájukba. Bozó szépen viselkedett: Egy arc véletlenül megütötte, de ő komolyan vette. Szerencsére nem volt balhé. Kevésnek tűnt amit láttunk, fél 12-kor már a kisbuszban. Zolika persze megint nehezen szülte elő a személyijét a határőröknek:)

Végül a györi Tesconál kidobtak mint egy darab telehányt papírzsacskót. Éjjel negyed 3-ra, két APS polóval gazdagodva beérkeztem Pápára.
András Barth | 26 sep 2007

Random photos - 2023