Embers, Social Free Face, Holy Man's Glory, Tango Underground, Athran
HungarySzombathely/Oladi Műv. Központ
Alig tértem magamhoz szombat délután 3kor a péntek esti Raised Fist buliból, máris szervezni kellett az esti dolgokat, Sebiúrékkal összeraktuk a témát hamar. Ők elindultak du 3-kor Pestről, nekem Celldömölkön kellett csatlakoznom, úgyhogy egy 16:53-as személyvonat pont megfelelő választásnak tűnt.

Mellé még intéztem magamnak 2 üveg bort és 2 sört a boltból. Ezek után már nyugodtan felszállhattam a kis piros bzmut-ra, ami sikeresen fél 6-ra begurult a Celldömölkre, ahol kb. 40 percet kell várnom a pesti vonatra. Mikor Sebi leszállt értem a peronra, már láttam, hogy jó a helyzet. Szépen kitapétázták a kis boxukat schc pulcsikkal. Szép látvány, méltó az estéhez. Ekkor derült ki, hogy Zolika a vonat két végében található wc-t megáldotta hányás formájában. Majd beindult a storizás az elöző estéről. Nem is vettem észre, a vonat már Szombathelyen állt.<

Ki is jött elénk Pifu, hogy elfuvarozzon minket az Oladi művházhoz. Bemelegítés gyanánt belátogatunk pár talponállóba, mert a szabály az szabály: Azonnal nem megy az ember koncertre, mert akkor nem ismeri meg az adott várost legalább egy kicsit. Így hát egy közeli kocsma kellett. Sebi a Helikon nevezetű italkimérőt választotta, ami mellett szép patak csordogált, ahol a sok pisztráng mindig szöcskéket rabol. Mondjuk én egy darabot sem láttam, Zolika véleményezte is a folyamot, fikázás formájában. Majd vissza a kocsma elé ahol felvolt állítva egy vékony asztal, pont a talponálló horgászoknak talán.

Mikor már sötétedett, bent is ittunk pár 2/1-et. A kocsma helyi arcai sikeresen összeugattak Sebivel, ki is hívták verekedni, majd próbáltuk megmagyarázni a dolgokat. Végül elnézést kértek és megmutattuk nekik, hogy a Kárpátián és a Prodigyn túl is vannak nagyon szép zenék. Mp3 lejátszónkról megtudhatták mi is az a The Black Dahlia Murder. Majd mikor már teljesen sötét volt és az idő is elszaladt, hát gyalogoljunk el az Oladihoz. Kint álldogált a fél Liberal Youth, ki-be mászkáltak az ismerősök. 1000 Ft befizetése után végre a helyen.

Balra a pult, ruhatár sehol, ígyhát a kiszolgálókat kértük meg, intézzenek valamit. Ha jól emlékszem éppen belefutottunk a Holy Man's Glory műsorába, ahol is rájöttem, hogy Csiszi énekel. Mindig van új a nap alatt:) Pár ismerős, csak Embers merchpult. Átszerelés után színpadra állt az egri Tango Underground. Többször volt szerencsém látni öket. Jól szóltak de engem valahogy sose fogott meg. Nekem a számok túl egyformák, de jó, hogy ők is színesítették a palettát. A pulttámasztás most is fontos szerepet játszott. Itt át is tudtam adni a Liberal Youth-nak a pápai piacon reggel vásárolt 4 részes matrióska babát, ami olyan mint a zenekar tagok (a babákat felcimkéztem, ki kicsoda). Baja pont hasonlított a legkisebb bábura:). A piacon sikerült még befektetnem egy 300 ft-os gyalura, amit SFF Bélának címezten: a zenéjük is így gyaluljon mindig mindenhol.

Sajnos tudtuk, hogy nem lesz Liberal Youth a dobos elfoglaltságai miatt, de szerencsére kárpótolt egy barófasza Social Free Face, ahol mikrofonhoz jutott Egon is. Majd egy zseniális Embers, hozta az elvárt, új lemezhez méltó témákat. Volt egy kreolbőrű arc aki végig tombolta a zenekarokat. Az énekesnek meg is simogatta a lábát. De mindenki teljesen jól reagálta le a dolgokat. Ekkor megint beugrott, hogy ja hát igen, nem Pesten vagyunk. Itt voltak a közönségbe színestarajos arcok, kultúráltabb kinézetű egyének, egyszóval szép vegyes társaság. Jó mintapéldája, miszerint nem az számít, hogy nézel ki, hanem érezd a zenével jól magad, nem pedig ruhabemutató meg bőrszínfüggőség.

A koncertek végén hamar bezárták a helyet, ígyhát mi is más italkiszolgáló egység után néztünk, irány taxival a non-stop kocsma. Sebi és Zolika sikeresen bealudtak. Egymagamban kellett szórakozni. Igaz voltak ismerősök, akik a koncertről jöttek, de tovább is álltak. Végül célbavettük a vasútállomást. Kinéztünk egy vonatot, majd megint belütünk egy helyre, ahol sikeresen nem szolgáltak ki, mert nem köszöntünk. Majd kinti tanakodás után visszamerészkedtem és közöltem, hogy inni szeretnék és elnézést az elözőért. Megint bent a helyen. Távozáskor Zolika véletlenül felrugott egy fém kukát a kocsma előtt, ami miatt a pultos arc megint megharagudott ránk, esélyünk se lett volna visszamenni. Szerencsére volt a közelben egy non-stop, ugyhogy a hátralevő időt a fűben sörözéssel töltöttük.

Délután 2 fele végül kigurult velünk a vonat Saváriából. Én csak Pápáig utaztam, Sebiék Pestig szenvedhettek:) Ismét egy jófajta megmozdulás volt. Remélem a veszprémi schc móka is minimum lesz ilyen minőségű.
András Barth | 23 apr 2007

Photos about the event »