Wan2 - 2006
HungaryMezőtúr/Városi strand
Kicsit bajban vagyok az idei fesztivállal, mivel enyhén belelendültünk a dolgokba és elég nehéz lesz tisztán megfogalmazni mi is történt valójában. Azért teszek egy próbát...

A fesztiválos bagázs egy része már szerda este lezúzta magát a buliba, jó sátorhely és fesztiválozás reményében. Mi Zolikával kivártuk a csütörtök délelőttöt. Én erőltettem a korai 08:15-ös vonatot, ő végül is beadta a derekát, reggel 7-kor már mindketten lezuhanyozva pakolásztunk, készülődtünk. A legfontosabbak a kézben: magnó, kisgitár, mp3-as és audió cd-k, baba, labda. 7:31-kor már a keletiben vártuk a vonatindulást, azaz a 07:53-as vonatbeérkezést, hogy felszállhassunk és irány végre a várva várt mezőtúri 3 napos őrület. Csakhogy az infótáblán a vágányszámot messze nem közölték még, csak hogy 30 percet késik a train. Hát akkor bontok egy sört. Vártunk és vártunk, nomeg vártunk.

Mivel a Keleti 4 sávos pénztártól felvezető lépcső mellett álltunk, nézhettük a közlekedő arcokat. 08:00 tájékán egyszer csak megjelent egy sárgapolós, hungary feliratos nagyon részeg arc, akinek már a lépcsőn való felérkezéssel is iszonyat problémái akadtak, így hát kamera ON. A tag eltűnt az embertömegben de a színes felsője révén követni tudtuk a rövid útvonalát. Majd mikor már végre felszállhattunk a járműre először odaléptünk hozzá pár fotó kedvéért. Csodaszép műsor volt. Nem vittük túlzásba a dolgot, lépjünk.

Jó időben sörözéses sima út, enyhe késéssel. 10:50-re be is értünk a már megszokott mezőtúri vasútállomásra, ahol aránylag sok fesztiválos arc szállt le velünk. Spongya Hegyi Tamás már várt minket a peronon. Gyalogosan elindultunk a fesztivál irányába de mintha közös megegyezés alapján 2 szóból kiegyeztünk hogy inkább a legközelebbi kocsma a miénk. Furcsa már 3 éve még a legelső "kricsmó" is nyitva volt, tavaly már csak a második, most meg csak a 3. (ilyen szempontból ez volt a legjobb, kitudtunk ülni saját zenét hallgatni. A pultos-rendfenntartó arc rendes volt, simán hagyta, hogy magnó legyen a metál . Élve a lehetőséggel dübörgött a Sworn Enemy, If hope Dies és egyéb nyalánkságok!:)

Nehezen de fél 1 tájékán végül nekiindultunk a fesztnek. Mivel meleg volt és 3-an már elegek voltunk egy taxira, 500 ft-ért kivitettük magunkat. A sofőr nem engedte hogy beszálljunk borral a kezünkbe (ami nem mindegy: 1 db 2/1-es boroskólat 100 ft-ba került. Mivel nagyon nekikezdtünk inni, Zolikából és belőlem is majdnem egyszerre kijött az egész, de erősek voltunk és magunkba fojtottuk a drága nedűt).

Pár perc kocsikázás után, kiváltottuk a jegyünket (ráadásnak tudtunk vásárolni 4000 ft-ért még egy bérletet egy elkeseredett úriembertől, gondoltuk jó lesz a később érkező ismerősöknek), majd célba vettük a főbejáratot.

Bent gyors sátorhelykeresés és végre megindult a 3 nap. Megpróbálom sorra venni de nem lesz könnyű:) A Viva névre hallgató nagyszínpadon 16:15re volt kiírva a Hadtest nevű formáció, női énekessel az élen. A színpaddal szembeni kocsmából néztük és hallgattuk. Láttam már párszor őket, messziről is jól szólt de egyrészt nem az én műfajom másrészt sose vett rá az inger hogy közelről hosszabb ideig nézzem.

Ezek után még sorra kaptuk a jópofa zenéket: Neck Sprain, Entombed. Sajnos nekem az Edguy mivel ismeretlen volt, nem is érdekelt annyira, a nevéből ítélve is valami buzibanda lehet, enyhén túl rockos metálnak tűnt.

Volt még egy színpad amit a magnómetál miatt is kedveltünk, ez pedig a Pepsi Max kisszínpad.itt halkabban szóltak a műsorok, inkább csak bemutatkozós, "jelenvagyunk mi is a feszten" féle volt a helyzet. (pár név: Nuke, MZ/X, Insane, PASO, Fürgerókalábak, Remorse. De hát egyik se kötötte le a figyelmünket, inkább észosztás, Zolika kisgitározása, magnómetál. Nem is tudom meddig toltuk, talán hajnal 5 fele mindenki ledőlt 2 órára, mégis csak előttünk volt még két teljes nap.

Pénteken Zolikát megkértem hogy reggel 7kor keltsen és irány a kisszínpadnál található pulthoz magnózni. Sajnos mindenki bealudt, de Hegyi Tomi egyedül kicsit kómásan azért Dj-skedett. Más asztaloknál ültek páran de ennyi. Én is észhez tértem reggel fél 9-kor, naná hogy magnó. Végre lassan de biztosan gyűltek az emberek, odacsapódtak idegenek is szerencsére. Délre már ment a bál, szóltak a józenék, 10-től bort is lehetett kapni. Rajzoltunk szép EGYÉL FASZT táblát, mutogattuk mindenkinek. A szomszéd asztalnál sárból szart formáltak és körbepakoltak vele egy alvó egyént. A lényeg hogy nem unatkoztunk, vidámkodni jó!

Enapi menü csodaszépen indult. Bár esett az eső de ilyen muzsikáknál kit érdekel hogy térdig sárosan kell taposni a mocsarat. 15:15-kor beindult az amerikai First Blood. Nem voltunk sokan de szerintem szenzációs volt. Bátran bélyegezném rá a "fesztivál legjobb koncertje" jelzőt! Utána folyamatos ingázás a két kedvenc pultunk-színpadunk közt. Jött az arcunkba egy sárral szétszórt-megkent Replika. A nép teljesen beindult a moslékba, dobálták egymást és mindenkit sárral, estek-keltek-verekedtek:) Öröm volt nézni. Végre a nap is kisütött kicsit. Majd még Gergőék és nyomtak az arcunkba egy adag népdalt a Blind Myself nevében. Utána még nekünk jött idegből egy enyhén megfáradt Agonstic Front. Mivel ekkor már este 9 fele ketyegett az óra, magnózhatnékunk támadt ismét. Jött volna még egy Tankcsapda, egy Apocalyptica de mivel az elsőt minden évben minden feszten láthatjuk, az utóbbiba idén már belenézhettem Novarockon, nem érdekeltek annyira ott sem, itt sem. A pepsi "kis"színpad műsora nem volt annyira csábító: Insipid, Cyborn, Macskanadrág, Honeyball, LB27. Jó tudni hogy ilyenek is voltak!?:) Az estét ismét észelhagyással végeztük be a magnó társaságában. Itt még megrendeztem Tamás haverommal a pultnál egy "Hányd le a cipőmet" mérkőzést. Ö bevállalta de csak akkor ha én fizetem a 4/1-et. Hát kikértem 2-t neki. Ismertem már az ivó technikáját, ezért a pultoslánynak mondtam hogy maradjon és készítse a következőt!:) Tavalyihoz képest idén a 4. körnél (2L) adta be a derekát "róka" barátunk. Csak úgy spriccelt a lábamra a vörös hányás. Kicsit elcélozta és a térdemre is tolta nem csak a cipőmre. Az este további része..... nem tudom:)

Bekövetkezett a szombat. Van jó és rossz oldala: már megbomlott mindenki agya a sok szesztől, megvan őrülve, fáradt és nem akarja hogy vége legyen az egész matematikai egyenletnek ami elég sűrűn elszámolódik:)
Előző este megérkezett Sorio, ugyhogy volt lehetőségem vele is bandázni. Bejártuk a fél fesztet, lementünk a strandra ordibálni minden fürdőzővel hogy mit művelnek? Nem nyaralni és lubickolni jöttünk hanem fesztiválozni. Megszerveztem pár össznépi fejesugrást (néha lebuziztam őket mert nem akartak ugrani). Tiszteletünket tettük a strandbüfénél ahol a zenegép természetesen miért is lett volna jó, itt is döglődtek az arcok. Majd jobbra-balra mászkálás, ismerkedés.

Szerencsére minden napra jutott valami csemege. Szombati menü: Bridge To Solace, Cadaveres, Subscribe, Hétköznapi Csalódások, Depresszió és az angol Paradise Lost. Nem mindegyiknél tiszta a kép sajnos:). Összességében nagyon egészséges volt, bár örültünk volna ha a mai artist listbe belegyömöszölnek némi Hatebreedet vagy csak egy kevés Daughterst.:) Azt hiszem ezután a fél fesztivál hazament volna:))

A kisszínpad programjáról számomra csak képek tanuskodnak, mint pl The Ministers Andres ordibálásával, a dnb beütéső Brains, Fish!, HS7, Kowalsky és a Vega, Eleven Hold és még pár számomra silány zenekar mint pl Garden of Eden. Még ezen a napon sikerült fordulatból elkenődnöm a sárba, szegény Sony barátom keresője is kapott egy kevés adagot a mocsárból. Gombóc tisztogatta ezerrel mert én már nem voltam képes ilyen hasznos cselekedetekre.

A kép leginkább ezen az estén esett ki, de annyira, hogy nem találom sehol!! Gondolom egész reggelig ment a magnó elhajlásig. Egyszer csak eljött a vasárnap reggel (sose szerettük). Mire sátrat bontottunk volna már eltűntek a körülöttünk táborozó szomszédok, maguk mögött hagyva a szétázott "lakásokat". Így hát cuccoljuk már el azt is. Hegyi gyerek sikeresen leszerelte a feszten dolgozó Zsolt haverom 3 személyes sátrát hálózsákkal egybekötve. (Szerencsére visszajutott hozzá 1 napon belül).

Délelőtt 11 fele célba vettük a vasútállomást, csak hát útba esett egy kocsma. Magnó a hátsó részen, az udvaron áramba beköt, 1 db gyógysör belefér a keretbe. Hát szokásunkhoz híven az egyből számtalan lett, ami belefért este 7-ig. Utolsóval vissza Budapestre. A hétfőt meló helyett az ágyban józanodással töltöttem, nem bírtam felkelni. Next level Sopron - Volt fesztivál.
András Barth | 04 jul 2006

Photos about the event »