Volt - 2006
HungarySopron
csütörtökön késö délután volt csak lehetőségem leutazni Sopronba, IC-vel. Szimpla egyszerü vonatozás, zökkenőmentes csorna vonatszétcsatolás. Pár fesztiválarc már látható volt az üléseken. A sopron vasútállomáson már várt Attila...

Vele és + egy rasta srác társaságába felültünk az ingyenes fesztbuszra. Pozitív csalódás a tavalyhoz képest, bár akkor éjjel érkeztem. Idén is és tavaly is éppen lufikkal diszítették a bahnhofot (igy osztrákiásan, ha már arra jártunk) csak nem tudom minek tették ezt.

Odaérkezéskor laza karszalag vizit és szinte semmi motozás. A 40 oldalas programfüzetből messze lerít hogy zeneileg nem ez lesz a csúcsfeszt számomra, azért találtam némi elfogadható elöadást. Pont elértem egy Blind Myslelfet a Viva Megawatt színpadon. Egy nagy sörsátor, 100 fokkal megfűtve. Igen! No comment. A zene annyira hangos volt, hogy már fájt (talán a zárt hely miatt). Azért végignéztem. A végén azonnal mászkálósra fogtuk a dolgot.

Ismét lefárasztottam a hubit osztogató arcokat, jobbra balra osztottuk úgy ahogy jól esett. Arra számítottam hogy nem sok ismerősöm lesz jelen, de azért voltak páran. Az este folyamán még meglestünk poénból egy Tankcsapdát. Öröm volt nézni ahogy a 30 éves arc a 15 éves barátnöje fülébe üvölti a számok szövegeit. Szegény lánynak nem volt elég a színpadról arcbakapni egy "az élet a legjobb méreg" üvöltést, még a fülébe is toltak egy adaggal. Kinek jó ez?:) Éjfélre kivolt írva a Dreadzone Sound System, de sajnos feledésbe merült.Attila hajnal 3 fele lépett haza Győrbe mert reggel neki meló. Egyedül maradtam de nem okozott problémát, a pult mindig jóbarát. Jó játéknak tünt hajnali kész részeg arcokat fotózni:) Volt aki törökülésben ült az út közepén, érkezett egy - talán - wc-s autó, szépen nagy nehezen kikerülte, nem pedig ledudálta, stb.. Talán ez jellemző is volt az egész fesztiválra. Az emberek bulizni jöttek nem pedig balhézni. Szeretem az ilyet. Akármerre mentünk mindenhol voltak már vagy éjszakából visszaragadt arcok vagy friss reggeli egyének.

Péntek reggel 11-körül rámült a fáradtság de nem hagytam magam. Dobáltam a söröket az arcomba. Nagyon meleg volt de azért ment. Győri, soproni, mosonmagyaróvári ismerösök föleg. Ezért is szeretek mindenfele fesztiválra menni, nagyrészt a helyi ismerösökkel tudok, dumázni, inni. Kénytelen voltam a Corvinus Rádió sátrába az ö zenéjükre inni. Nem volt kellemes, számot is hiába kértünk. De hát mint tudjuk bármi jobb mint a csend. Azért idővel továbbálltunk a józene reményében. Útközben láthattam nagy bungees nagy darus emelős kamiont, benne a sofőrrel, ősszekapart (tetotvált) hátú telefonáló kalapos rastát, kifacsart sörösdobozt. Képgazdag reggel! Természetesen megint belefújt a szél a hubispultba:) Du 3 fele összefutottam Pankával is szerencsére, akivel kitaláltuk hogy verekedés lesz a vége:) Szegényt sajnáltam, mert addig-addig lökdösött és mondta a magáét amig fordulatból földhöz nem vágtam:) Majd megint ment a "na mi lesz gyerünk, bunyó! Nem mered.." amig megint elvesztettem a fonalat (nem is inkább elszakadt a cérna) és lábsöpréssem szegény a kavincson puffant. Azóta is fáj szegénynek a medencecsontja szerintem. Bocs Pankus!! Felessel adósod vagyok!

Mivel nem sok jó koncert jutott egy napra, ezért belenéztem a The Idoruba is. Nem sokáig bírtam. Majd jött egy baró Neck Sprain. Örülök hogy Pityesz ismét üvölt a mikrofonba, Sajnáltam a Freshfabrikot, mikor kilépett. Zenelig kb ennyi volt aznapra a Megawatt színpad számomra. A nagy meleg is taszított meg az is hogy kitették a feszt sarkába hátra. Bár nem voltak távolságok de akkor is... Este 9 tájékán megérkezett a kötelező mód minden fesztiválon elöforduló kiadós zuhé. Minden ember a sőrsátorba be, könyököt nem ki!:) A nagy színpadon fellépő éppen F.O. Systemet nem irigyeltem. kb 50 ember volt hajlandó megnézni öket a zuhogó esőben. Aztán 10 körül elzárták a zuhanyt és végre mehettünk a sarat taposni. Az este még belefutottam egy Neoba és egy Yonderboi And The Kings of Oblivionba. Persze nem álltam végig csak néztem a fényeket, hallgattam a kontroll filmzenéjét. A The Cultot sikeresen lekéstem. Hát ez az, ha az ember eldumálja az időt. Minden ember akit kérdeztem, mindenki dícsérte. Bár ha olyan a helyzet mint a Motörheadnél (huu de jó volt, közbe meg volt szerencsém látni és hát 2 percig bírtam) akkor lehet jobb is hogy kihagytam.

Ezt követően folyamatos mászkálás, szokásos reggeli ébredés mindenhol. (most hogy belegondolok, megint nem sokat aludtam, szinte semmit).

Szombat délbe kint volt dolgom a bejáratnál, hát mit ad Isten pont belefutottam az idióta pápai különítménybe. Ök csak egy napra tették tiszteletüket úgy tünik. du 1-kor szembejött a szinpadok közt az úton a gyerekeknek felvonuló Bab társulat által elöadott Fenevadak az utcán. 4 magas szörnyállat érkezett, kikiáltóval egybekötve. Ilyesmit már láttam a szigeten tavaly. Egy élménynek jó! Képzelem, ha én élveztem a cuccot, a gyerekek mennyire imádhatják! Du 2-re kiírt Brainst is lekéstem, mert miért ne?:)Sajnáltam is. Eközben összefutottam Ervinnel, aki minden fesztiválon ott van de a szombati nap neki valahogy betett és közölte, hogy nem fogyaszt alkoholt a mai napon. Nagyon meglepődtem. Megaztán továbbra se tudom, hogy sikerül mindig kikötni a hubertusos pultnál.:) Merthogy ismét előfordult. Azért du 3ra megbeszélt Rastafestet is megtartottuk kb 6 fővel negyedórás csúszással. du 5 körül sikerült összefutnunk Jakab haverom társaságával egy 4 fős györi bandával ahol is a lány semmit sem értett még azt sem amit nem kellett volna:). Fél órára rá beneveztünk fotókkal a Zöld pontnál valami szemét témás versenyre. Jakab egy dohányzó lábat fotózott.:)

Végre eljutottunk a nap elsö koncertjére, egy PASO elöadásra. Az egész eltartott kb 3 percig. Azaz tovább nem vártunk, léptünk tovább és tovább. Nem azért mert rossz lett volna hanem mert fesztivál van. Azért még a nap folyamán tiszteletemet tettem egy Belga koncerten, megvártam a Nemzeti Hip hop c. művet és léptem ki a bejárathoz Attilához, mivel megérkezett a györi csapattal. Poénból és a fények miatt meglestük a Pet Shop Boys matinét. Sose volt az én műfajom, úgy hogy gyerünk másirányba. Szokásos reggelig dumálás, értetlenkedés. Benéztünk a Party sátorba de minek!? Majd egyszer csak vasárnap reggel 7 óra lett. Itt az ideje aludni. Attila persze lépett haza vissza Győrbe én meg a sátramba aludni. De szerencsére tele volt pókokkal ezért idegből inkább leszedtem és átpályáztam Zoli haverom sátrába. Kemény 10 percet tudtam ott aludni mivel ö menni akart. Megint kikötöttünk a soproni piacon, úgy ahogy kell. Vettem is pár szép dolgot, kemény 400 ft-ért. Ismét egy szép nap állt előttünk, mehettünk Tamáékkal Burning Season fesztre, na de az más lapra tartozik:)

Összességébe ismét jó volt a Volt (mi mást mondhatna az ember, ez is egy fesztivál). Andinak a pultból köszi mindent (ö tudja miért). Aki még nem volt soha, nézze meg, érdemes, bár nekem sose ez volt a nyár legjobbika. A "BestFest" kb holnap indul, ugyhogy next level: Hegyalja fesztivál.
András Barth | 10 jul 2006

Flyer:

Photos about the event »