Sworn Enemy, 100 Demons, Towards Judgement
AustriaWien/Aréna
Kivételesen vártuk a nyár végét, mivel csodaszépen indult az ősz, azaz Bécsbe lesújt a Sworn Enemy a 100 Demons társaságában. Akadályok elhárítása után célba vettük az osztrák fővárost.

Direkt korai indulást terveztünk, inkább legyünk ott előbb. Nap közben telefonálgatás egymásnak, ki - mi - hogyan - miért - mennyi - meddig. Végül Attila aki Győrből, természetesen itt csatlakozott a 4 fős Fiat Bravos társasághoz.

Csapatunk Pestről indult: Fazy, Zolika, Dabasi Tanárúr és jómagam egyben betöltve a sofőr szerepét. Délután 7 körülre terveztük a Győrbe érkezést, persze egyéb autópályás terelések megnehezítették a dolgot. Gyors tankolás és gyerünk, irány osztrákia. Már délután is kaptuk az infókat hogy a határ torlódástól nem éppen mentes, amit tapasztalhattuk is, 2-3 km-es sor mindkét sávban. Néha egy-egy jármű elszáguldott a leállósávon: ez nem szabályos! 20 perc múlva: erre mi is szarunk! Úgyhogy belső sávból kikeveredve. Nem foglalkoztunk senkivel, legyünk pofátlanok hiszen egy csodaszép koncert a tét. Végigtekertünk vészvillogóval, majd félúton egy leágazó elött a rend őrei visszairányítottak a sorba. kb.70 méterre tőlük Fazyék kiszálltak mert a természet néha csak hívja őket. Majd a leállósávon végiggurultunk a határig.

Gyors átjutás, a 10 napos autópálya matricába 7,60 euroért, nehogy hazafele büntessenek. Ezek után sima út vezetett az Arénához. Kistermes volt a bulit, szokásos 12 euro = V.I.P. pecsételés. Beérkezéskor éppen szünet, így maradt a merchpult nézegetés. Gyorsan vettünk pár ereklyét (mégis csak Sworn Enemy). Majd nekikezdett a 100 Demons. Meg kell hagyni az embereknek "sok" eszük volt, mindenki megállt az ajtóban. Én meguntam és libasorba magam mögé rendeltem a többieket és takarodjunk a helyünkre azaz a jobb hangfal elé. Szünetben ki a levegőre dumálni, majd vissza mert nem érdemes lemaradni.

A Sworn Enemy odatett mindent. Az új CD számait még élőben nem nagyon hallottam. Pont elég hosszúságú volt a matiné. Éjfélfele visszaindultunk, hajnal 2-re már az albérletben ittuk a dankó bort. Hajnal 5-re lassan de biztosan mindenki bepunnyadt, kivéve Tanárúrat, szokás szerint pörgött. Megsértődött és lelépett a buszpályára.:) Így a végén mondhatjuk: Bécs megér egy estet!:)
András Barth | 04 sep 2006

Photos about the event »