Rockmaraton - 2006
HungaryPécs/Malomvölgyi Arborétum
Vasárnap este, buszon zötykölődés Pécsre, csörren a telefon, valami eszeveszett üvöltözésből, zajból beleszól Boci, na hol vagy? Itt vagyunk a hammer színpadnál, gyere ide mer ezt a rockot nem lehet kihagyni:D értetlenkedés, blabla, mondom hogy ok..

Gondoltam ez már valami, nekem is ott kell lenni ahol ilyen állapotok uralkodnak! Hétfőn délután aztán busszal Malomvölgybe, jól megközelíthető a hely, sok busz van es gyakorlatilag Pécsen felszállva a fesztivál kapujáig visznek, a bejáratnál semmi fennakadás, simán megy be a tömeg, de nyilván van idő pár sört meginni mire sorra kerül az ember, ez simán belefér, így is meglepően jól szervezett a beléptetés, na de a lényeg hogy a fesztre belépve szokásos megnyugtató látkép, koncertzaj, sörcsapok és az elmaradhatatlan kígyózó sor a lángososnál, az első benyomás egyébként az volt hogy gyakorlatilag a bejáratból belátni az egész völgyet és ezt Zoli így mondta egy mosollyal az arcán: „hmm...családias”:).

Az első este legjobb programjának a sörcsapok tesztelését ítéltük, úgyhogy kb. egy zillió sör után na akkor csináljunk képeket....rossz ötlet volt mert egy cipzár működtetése is teljesíthetetlen szellemi próbának tűnt aznap este, így sok homályos pillantás után a gépet egy ismerős csajra bízva visszamentem a többiekhez és mission complete.

A sátrunk optimális helyen a kemping kellős közepén még éjjel is napos helyen, szokásos jelenség, hatan „élünkre állítva” az első napsugarakra arra ébredünk hogy kb. ránkolvad a sátor. Na mindegy, reggel vissza Pécs, kaja, fürdés akksi töltés és a cél hogy visszaérjünk este mire a koncertek kezdődnek, megéri egyébként ingázni Pécsre mert sokkal olcsóbban kijön az ember és tényleg nem távolság, a buszok pedig gyakran járnak.

Kedden este Kispál, Quimby, 30Y és társai, mi megint egy sörsátorban szedjük az ismerősöket, a sör egyébként fesztiválsörhöz képest jó volt csak kissé drága (300ft), de ez jellemző volt sajna mindenre, amikor meg már a nehéztüzérséget is be kellett vetni, bizony a hubertus segítségét hívtuk, mit is mondjak, van ital aminek a hatásában soha nem csalódik az ember:D...na mindegy a hétfői jelenség megismétlődése annyival kiegészülve, hogy most végigvártam a kibaszott nagy sort a lángososnál, hogy ehessek egy kis olajos kartonpapírt vagy valami ilyesmit, na jó nem, finom volt, legalábbis akkor ölni tudtam volna érte:)

Szerdán mondjuk már koncertekre is eljutottunk, pl. Blind Myself, de amúgy az egész Malomvölgyi hiszti a metál muzsika jegyében telt, és szerda este volt az mikor is a finnországi Fintroll késztetett egy újabb estére valamelyik sörsátorba:D egyébként talán ezen a koncerten voltak a legtöbben, ja és azt még el kell mondani hogy mivel ez egy völgyben van, megvannak a korlátai, de annak ellenére hogy az egész fél óra alatt körbejárható van itt minden ami nélkül nem lenne fesztivál a fesztivál, jó hostess csajok, krisnások ingyen kajával, ilyen olyan lelkizős sátrak blabla és idén már fedett helyen voltak a koncertek ami jól is jött mert szerda este szakadt az eső.

Csütörtökön a nagy színpadon metal nap volt Pokolgép, Demonlord, Ossian, Fekete sereg....öö egyétek és vegyétek, mi a rockinform színpadnál alias kis színpadnál néztük SKA Pécs, Mystery gang, Macskanadrág koncerteket, ahol főleg macska, hatalmas bulit csináltak és nagyon jó volt a hangosítás is, itt már igaz, hogy néhány sörrel voltunk felvértezve és Boci javaslatára rummal támogattuk meg, hát asszem nem kellett volna, mert a koncertek után kis barátaimmal egy jópofa sörpadon virradt ránk a péntek reggel, feltételeztem nem találtam meg éjjel a sátrat és így a biztos pont felé a kocsma felé tendáltam.

Pénteken a szervezők elkényeztettek minket Fürgeróka, Bridge to solace, Cadaveres koncertekkel, szerintem senkinek nem kell egyik bandát sem bemutatni és sajna mindez a kis színpadon, mert ez időben a nagy színpadon éppen Beatrice, Deák Bill koncertek zajlottak.

Szombaton sajnos már haza kellett utaznom, ami annyit jelentett hogy a reggeli indulás eltartott délután kettőig, és a kapun kifelé eszembe is jutott a „családias” kifejezés, mert igazából nehéz volt eljönni, azért is mert a nyár nyitó fesztiválja volt számomra, és talán azért is mert Áronék megérkeztek egy csomagtartóra való „30 napos” sörrel (a sörfőzde áldásos hatása itt Pécsen:)) és annak elpusztításában én már nem tudtam részt venni.

Összességében jó kis fesztivál ez a malomvölgyi, főleg tényleg azoknak akik a metal fronton vannak otthon, a hangulat egész héten fasza és a pultos, szekus, szervező arcok is korrektek...
Csé | 27 jul 2006

Random photos - 2023