FreeFest festival - 2006
Hungary Komárom/Csillag erőd
Mivel kölcsönkaptam növérem gépjárművet, úgy döntöttünk Szabival és Livivel kiugrunk a csepeli ingyenfesztre körülnézni. Amúgy is csütörtök este 7 után már kezdett 4 jófajta, arcbacsapó hc zenekar


Kicsit keveregtünk, de megtaláltuk a sötét, eldugott utcát ahol a "bál" már nagyban állt. Leparkolás után befele vettük az irányt ahol elvileg már balhé is volt, aki bentvan, nem jöhet ki. Mentőről is esett szó. Mi azért benéztünk a skate parkból átalakított punkoskodásba. Az elsö jópofa látványon keresztül is mentünk félig: a teljesen fedett fesztiválon az egyik kisebb terembe a félcsövek mellé sátrakat állítottak. Betonon tuti kényelmes lehetett, akkor inkább már szabad ég alatt egy padon vagy a fűben.

Befelé haladva még szembejött egy pult baráti árakkal: 1 doboz Arany Ászok 250,- vodkanarancs 300,-. Krisztike meg csak serényen szolgálta ki a szomjazó népet. Pár lépés ismételt megtétele után balra Huszár Jani "merchnow", elég szépen kipakoltak. majd végre belefutottunk enyhe jobbos után a színpadba. Gondoltuk hogy minimál megoldás lesz, de öszintén szólva jobb lett volna ha mindenkitöl szednek 500 ft-ot és abból raknak össze egy normálisabb fellépésre alkalmas helyet. Dehát a név kötelez, azaz hogy free.

Éppen a Penalty Kick adta a hangot, elég sokan álltak előtte kb 100-an. De az ilyesfajta becsléseim sose voltak reálisak. A hangzás szerintem siralmas volt abból a 2 (vagy 4) kis hangszóróból. Nem bántásképpen mondom de nem nyerte el a tetszésünket. Azért megvártuk a végét és léptünk is haza. Másnap meló és Bécs - Sworn Enemy + 100 Demons.

Mivel a péntek kiesett (megaztán semmi jó koncert nem volt kiírva) ezért maradt a szombati láz, azaz a Liberal Youth meg a helyzet hogy mi maradt a 2 nap után. Ismét autóval toltuk, de most már lecserélődött útitárssal azaz Fazyval. Kifelemenet belefutottunk egy gyors lefolyású torlódásba, 21:05-re kiértünk. Megint keveregtem a sötét utcákon. Nagy tömeg a távolban, fut két arc a kocsi felé, gondoltam megkérdezem merre van a buli. Semmit se mondtak, elszaladtak. 10 mp elteltével fut megint felénk vagy 5-6 legény. hamar rájöttünk, hogy fogócskáznak. Gondolom a két hős elég sok rossz fát tett arra a bizonyos tűzre.

Leparkolás és irány a koncert. A látvány ugyanaz mint csütörtökön de már jobban tetszett. Sok ismerösnek nekikoccoltunk, többek közt Ervin (mint minden feszten), régi 98as punk ismerösök (Hínár, Kibla. Bár velük sose beszéltem 2 szónál többet) és a szokásos idióta társaság.:) Kis csúszással kezdődött is az SCHC, azaz a Liberal Youth. De még előtte befektettünk 1-1 polóba tölük. Megérte! Csodaszép "mez":)

A koncertet kamerával a kezemben középen álltuk végig. Meglepően jól szólt + rátett jó nagy lapáttal az is, hogy az emberek együtt énekeltek, orditottak. Igazán jó hangulatú előadást láthattunk! Köszönet érte! (Fezenen se hagyjuk ki, az tuti!) Gyors elköszönések és irány haza (lehet belefér még más is az estébe cimszó alatt).

Összességében jópofa fest, tetszett hogy nem időjárásfüggő, egyszerű, minimál. Igaz sok részeg, igénytelen műpánk de ezt már megszokhattuk. "Tudod, az évek!":)
author: András Barth | 04 sep 2006

author:

Barth AndrásBarth András

Flyer:

Photos about the event »