FeZen - 2006
HungarySzékesfehérvár/Bregyó köz
Tavalyi tapasztalatokból tanulva, nem nagy lelkesedéssel indultam neki a fesztiválnak, de azért mint minden más bulit, ezt is vártam. Sokat dobott a dolgon a szombati hc-metál "szádbalépős" vonal jelenléte is

Nem kapkodtam, szépen lassan Kelenföld, személyvonat, sör-bor. Este 8 fele már a fesztiválon. Elég sok helyszínen voltak programok (kicsit olyan érzésem volt, mintha a mennyiség lenne a lényeg, nem pedig a minőség). Arcba telibekapott enyhe tömeg, kocsma jobbra balra, raklap autó a parkolóban. Igen!! Megint egy fesztivál!

Csütörtök este kijutott egy megfáradt, "unom már" Kispál és a Borz, egy igencsak erőtől duzzadó Necksprain (ha így folytatják, elég ütőképesek lesznek mind idehaza mind külhonban). Számomra 3 színpad felé orientálódott a móka-kacagás: Karsai- (amit egy zenészről neveztek el, de már nem játszik sehol), Káosz- ami a fehérvári metálboltról kapta a nevét és az ott dolgozók szerveztek és végül Fehérvárszínpad. A FENDER, Fehérvár Rádió Aréna, MéhkasAura Liget szinte teljesen kiszorult a látókörömből. Minden este viszont a Base-s After Partyból vettük ki a részünket, mivelhogy a fesztiválon éjjel 2 fele már nem igen voltak programok. Csütörtök este a Pokolgép adta a műsort. Karszalaggal ingyenes, anélkül minden este 1.500 pénz lett volna. Első este 2 különbusz vitt át. Végül mint kiderült: minden este volt ilyen járat csak hát mi lekéstük.

Pénteki napot déltájban kezdtem, sör-bor ismét. Majd délután a sátrak közti játszótéren becherovkáztunk 4-5-en (baj-e?:). Összesen volt vagy 38 sátor. Ez 3x több mint tavaly. Lassan csak beindul a fesztivál ilyen téren is. Célbavettük a színpadokat, csakhogy Sebi menetközben meggondolta magát és 2 méteres 100 kg-os apró testével belevetette magát a szépen lenyirt sövénybe. Hujujj gyerünk mi is. A végére szép sorozatokat ugrottunk, stagediving háttal a padokról. A kidobóféle nyomorultak nem igen tudtak mit csinálni.:) Végeredmény persze nekem egy hátul szétszakadt vans pulcsi, vagy 5 helyen véresre karcolt hát. De megérte!:)

Erre a napra kaptunk az arcunkba: Konflict, Redneck Zombies, Bridge To Solace helyett Blind Myself, Mangod, Waczkor, Depresszió. Zeneileg nem volt annyira gyenge. Kár is lenne minden zenekarról irni, mit mondjak?! Nyár végén a tracklistek szinte sehol se változtak (mármint amire emlékszem). De nem is baj, jó ez így! Elöre tudtam orditani, hogy most jön X. Ismét a Base ízével zártuk a napot.

Szombatra szerencsére jött az aljanép: Ricsi, Tama, Fazy, Zolika, Barni. Szemét társaságukkal töltöttem a délutánt (hiányzott a magnómetál, de azért mindig megoldjuk. Sebikocsijánál CD berak és 1-2 óra ottborozás). Leginkább a Káosz színpad dominált. Jöttek is szépen sorba a jobbnál jobb fellépők: Liberal Youth, Social Free Face, Septic, Cadaveres, na meg a végére a szokásos Tankcsapda. Végül ismét kikötöttünk a Base-be (hol máshol??) Junkies és Fish koncerten. Hulla fáradtan Miki nevü taxissal vissza a Bregyóba, bepusztulni a sátorba.

Délbe ébredtem, sehol senki. Teljesen üres sátorhely. Összecuccolás és irány a fehérvári buszpályaudvar, amit meglepő módon teljesen legyalultak, áthelyezték 300 m-re a plaza túloldalára. 1 órás buszozás után home sweet home.

Összességében megérdemelt pontot rajzol a Fezen a fesztiválszezon végére. Igaz ez a fesztivál sose fog a legjobb rendezvények közé tartozni nálam de azért jól éreztük magunkat! Nyárzárónak mindenképpen. Next level: 2007. május. Szépasszonyvölgy feszt - Eger.
András Barth | 12 sep 2006

Photos about the event »