Tigris
HungaryBudapest/Zöld Pardon
Reggae in the ZP and on the Boat! Eljött szeptember elseje. Az emberek többségének az iskolakezdés jut erről eszébe, viszont nekünk teljesen más miatt marad emlékezetes ez a pénteki nap. Tigris koncert a ZP-ben, majd Ladánybene a Blue Riveren

Nem is kívánhatnánk ennél jobb nyár záró reggae partit magunknak, és még nem is beszéltem a koncertek minőségéről...:) A Béláéknál találkozunk 6 óra magasságában, és onnan indulunk neki az estének. Az "aszály" miatt nekünk hál'istennek nem kell aggódnunk, és boldogsághormonainkat magas fokra kapcsolva indulunk neki a zene által nyújtott örömöknek. Épp időben érkezünk a ZP-be, alighogy megállunk középen, már kezdődik is a koncert. Sajnálhatják azok az ismerőseim, akik nem tudtak eljönni, ugyanis fergeteges hangulat kerekedik pillanatok alatt.

A Tigris zenekart koncerten ismertem meg, és rögtön egyik kedvencemmé lépett elő...nagyon jó bulikat hoznak össze, és nincs ez másképp most sem. Pár szám után Levi cimborám is befut, így teljes a "Reggae-csapat". A hangulatra nincs panasz, a közönség is jó, mi is táncolunk rendesen, csak az a pici szépséghiba, hogy 25 perccel 10 óra előtt bejelentik, hogy nincs több száma a zenekarnak, és nem baj-e ha megismételnek párat? Mi persze nem bánjuk (ráadásul a Levi úgyis lekéste az elejét...lehet sejtet valamit...:) és tovább pörgünk...

A koncert után nagy nehézségek árán sikerül összekapni magunkat és a Blue River felé vesszük az irányt...kis kitérő után megérkezünk, s nagy örömünkre sok-sok ismerős arc fogad minket...Zoliékkal és Andrásékkal megyünk be a hajóra, és várjuk a kezdést.

Gyerekek! Ez a koncert...háát nehéz megfelelő szavakat találni...nem túlzok, ha azt mondom, hogy "toronymagasan" ez volt az eddigi legjobb Ladánybene 27 koncert amin az idén jelen voltam (higyjétek el van összehasonlítási alapom:)) A 3 órás koncertet megszakítják egy fél órás szünettel (bevállt szokás), miközben mindenki szusszanhat egy picit.

A zenéről pedig annyit, hogy a Bob Marley feldolgozások a Pierpoljak illetve a saját számok nagyon jól szóltak, köszönhető ez annak, hogy a Miksa hihetetlenül jól improvizált, és tényleg olyan hangulatot varázsolt a zenekar összes tagja a "kis kínai dzsunkára" -ahogy én hívom-, hogy sokáig fogjuk még ezt az estét emlegetni, azok akik jelen voltunk...és sajnálhatják, akik nem jöttek el...de tudjátok sosem késő elkezdeni reggae partikra járni...:)
Szabolcs Fedor | 05 sep 2006

Random photos - 2023